Πολιτική

16/09/2011 - 18:29

Από Κυριακή 18 Σεπτέμβριου ξεκινάει η νέα προσκοπική περίοδος

Μεθαύριο Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου ξεκινά και επίσημα από τη Μυτιλήνη η φετινή προσκοπική περίοδος. Λυκόπουλα, Πρόσκοποι και Ανιχνευτές θα ξεκινήσουν ξανά να παίζουν σε τέσσερα σημεία της Λέσβου το προσκοπικό παιχνίδι. Την Κυριακή στις 11,30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος αγιασμός και θα ακολουθήσουν οι πρώτες συγκεντρώσεις των προσκοπικών τμημάτων.

Το  Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ), ιδρύθηκε το 1910 και λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Σκοπός του είναι η διαπαιδαγώγηση των παιδιών και εφήβων με την προσκοπική μεθοδολογία που περιλαμβάνει την υπαίθρια ζωή, το ομαδικό παιχνίδι, την αυτενέργεια και αυτοεκπαίδευση.

Σε όλο το νησί σε πέντε Προσκοπικά Συστήματα σε σύγχρονες υποδομές και με σύγχρονα εκπαιδευμένους βαθμοφόρους περίπου 300 παιδιά και ενήλικες θα ξετυλίξουν το κουβάρι της μοναδικής Προσκοπικής εκπαίδευσης που αν μη τι άλλο δημιουργεί σχέσεις ζωής και αναμνήσεις μοναδικές.

Την Κυριακή και κάθε Κυριακή στην Προσκοπική Εστία στα Τσαμάκια της Μυτιλήνης λειτουργεί το 2ο Σύστημα Προσκόπων Μυτιλήνης και το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης. Το τελευταίο λειτουργεί προσωρινά στα Τσαμάκια λόγω των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν στην Εστία του στο Μακρύ Γυαλό

Επίσης στην Καλλονή λειτουργεί το 4ο Σύστημα Προσκόπων Καλλονής, στο Μόλυβο  το 5ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας και στο Πλωμάρι το 6ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Πλωμαρίου..

Στο κάθε Σύστημα λειτουργεί Αγέλη Λυκοπούλων (παιδιών ηλικίας μαθητών έως και Ε Δημοτικού), Προσκόπων (νέων ηλικίας ΣΤ΄ Δημοτικού έως Γ΄ Γυμνασίου) και Ανιχνευτών (εφήβων ηλικίας μαθητών Λυκείου).

Μοιράσου το άρθρο!