Πολιτική

26/02/2019 - 06:29

Από τους 18.100 φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου... δωρεάν σίτιση μόνο για 1.820

yle="text-align: justify;">Με μια νέα απαράδεκτη απόφαση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου οι 18.100 φοιτητές, μεταπτυχιακοί, υποψήφιοι διδάκτορές του ενημερώνονται ότι μόλις οι 1.820 από αυτούς δικαιούνται δωρεάν σίτιση με βάση τη νέα κατανομή θέσεων σίτισης!

Οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» στα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την απόφαση σημειώνοντας:


Είναι τουλάχιστον προκλητική η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που μέσω του υπουργού της μιλά για δήθεν αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και στήριξη της φοιτητικής μέριμνας! Η κυβέρνηση και το Ίδρυμα γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις ανάγκες μας κάθε φορά που μας λένε ότι δήθεν “καταλαβαίνουν τα προβλήματά μας, αλλά έτσι είναι τα πράγματα, δεν υπάρχουν λεφτά”! Τις πλάτες στην κυβερνητική πολιτική κάνει η ΔΑΠ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου που σε Δελτίο Τύπου εντοπίζει το Προσφυγικό ως αιτία που εκατοντάδες φοιτητές φεύγουν από τα νησιά κι όχι το υψηλό κόστος σπουδών!

Δεν ήταν και δεν είναι όμως καθόλου “έτσι τα πράγματα” κάθε φορά που η κυβέρνηση χρειάζεται να στηρίξει με ζεστό κρατικό χρήμα τη “δίκαιη ανάπτυξη” των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, των εφοπλιστών, να στηρίξει το λεγόμενο “θαύμα” του τουρισμού στα νησιά μας (σε πρόσφατο δημοσίευμα αναφέρεται ότι “αναμένεται να επιδοτηθούν με 2,2 δισ. ευρώ 6 τουριστικές επιχειρήσεις σε Ρόδο, Κω, Κάρπαθο”), να δίνει 4 δισ. ευρώ κάθε χρόνο στους δολοφόνους του ΝΑΤΟ που εξαιτίας του έχουν γεμίσει τα νησιά μας πρόσφυγες!


Την ίδια στιγμή “είναι έτσι τα πράγματα” όταν πρόκειται για τις ανάγκες μας! Από τους 18.100 φοιτητές, μεταπτυχιακούς, υποψήφιους διδάκτορες καλύπτονται μόλις 685 σε κλίνες (εστίες ή μισθωμένα δωμάτια) και μόλις 1.820 δικαιούνται δωρεάν σίτιση! Η “απάντηση” σε αυτήν την άθλια κατάσταση δεν μπορεί να είναι αλλαγή κατανομής των θέσεων στη σίτιση ανάλογα με την επισκεψιμότητα, αλλαγή των δικαιούχων στη στέγαση κάθε Οκτώβρη! Κανείς να μη συμβιβαστεί με αυτό το άθλιο παζάρι των σπουδών και της ζωής μας!

Μοιράσου το άρθρο!