Πολιτική

20/04/2011 - 09:16

Αποφάσεις της Δημοτικής Ενότητας Γέρας

Οι αποφάσεις της σύσκεψης στην Δημοτική Ενότητα Γέρας. Τη Δευτέρα 11 Απριλίου στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων του Αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Γέρας, κ. Θέμη Αθανάση και των Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων: Παπάδου, κ. Παναγιώτη Μιχαλάκα, Σκοπέλου, κ. Πολύδωρα Κωνσταντέλια, Παλαιοκήπου, κ. Κώστα Βουχλή και των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων: Περάματος, κ. Κίμωνα Χρυσίδη και Πλακάδου, κ. Στρατή Τζανή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα Γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας Παλαιοκήπου, όπου συζητήθηκαν πολλά θέματα καίριας σημασίας για τη Δημοτική Ενότητα Γέρας κι ελήφθησαν αποφάσεις.

Πιο συγκεκριμένα τα θέματα που ζητήθηκαν είναι τα εξής:

1.Τεχνικό Πρόγραμμα: Αποφασίστηκε εντός τριών (3) ημερών οι Πρόεδροι να υποβάλουν τις προτάσεις τους για τα έργα και τις μελέτες που πρέπει να εκτελεστούν. 2.Νεκροταφεία: Αποφασίστηκε ο άμεσος καθαρισμός τους εντός της Μεγάλης Εβδομάδος και μελλοντικά, η εκτέλεση εργασιών στα κοιμητήρια των κοινοτήτων. 3.Καθαριότητα: Δόθηκε βάρος στη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί σε όλη τη Γέρα και στα έντονα παράπονα των πολιτών. Οι Πρόεδροι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την έλλειψη πόρων και προσωπικού κι ευελπιστούν στην άμεση λύση των προβλημάτων αυτών. 4.Γήπεδο Παπάδου: Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του χλοοτάπητα κι αφού πραγματοποιηθούν συμπληρωματικά έργα του χώρου, θα αποδοθεί στην αθλούσα νεολαία. 5.Αστυνόμευση Δημοτικής Ενότητας Γέρας: Εξετάστηκαν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν το τελευταίο διάστημα κι αποφασίστηκε να ζητηθεί η εντατικοποίηση των περιπολιών των αστυνομικών αρχών. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν και άλλα θέματα, όπως η διάθεση βοσκοτόπων των Κοινοτήτων προς τους ενδιαφερομένους.

Ημέρα καθαριότητας

Επίσης την προηγούμενη εβδομάδα με πρωτοβουλία της Δημοτικής Ενότητας Γέρας και σε συνεργασία με το Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους Λέσβου και με την εθελοντική βοήθεια των μαθητών του ΕΠΑΛ Γέρας και ιδιωτών διοργανώθηκε Ημέρα Καθαριότητας των παραλιακών οικισμών από τον «Αγλέφυρο» έως και τις «Χαλατσές». Τρία σχόλια 1ο Για την καθυστέρηση της αποστολής του Δ. Τ. δεν ευθύνεται εξολοκλήρου το Γραφείο τής Δημοτικής Ενότητας. 2ο Τα 21 ερωτήματα – προτάσεις του Προέδρου του Περάματος τι έγιναν; 3ο Θα μου επιτραπεί να παραφράσω τη γνωστή ρήση του Έντισον: Οι αποφάσεις που ελήφθησαν είναι πάρα πολύ καλές, αλλά μετά τις αποφάσεις, που είναι το 5%, χρειάζεται και 95% ιδρώτας για να τις υλοποιήσεις. Επομένως, με πολλή χαρά περιμένω, στην αρχή της επόμενης σύσκεψης ν’ ακούσω από τον καλό μας Αντιδήμαρχο, πόσες και ποιες αποφάσεις, συγκεκριμένα, υποστασιοποιήθηκαν.

Στέλιος Ε. Παππάς

Μοιράσου το άρθρο!