Πολιτική

06/11/2014 - 18:54

Αποφάσεις της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης για την οδό Ερμού

Ά

μεση ήταν η αντιδράση του Προέδου Μυτιλήνης κ. Πίτσιου στο σημερινό δημοσίευμά μας για την οδό Ερμού.

Ο κος Πίτσιος μας γνωστοποίησε τις απόφάσεις της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης για την πολύπαθη οδό Ερμού

Προς: Lesvosnews.net

 

 

ΘΕΜΑ: Κυκλοφορικά θέματα στην οδό Ερμού.

Τροποποίηση ή μη, τμήματός της.

 

Σε συνέχεια σημερινού σας σχολίου αναφορικά με το θέμα της κυκλοφοριακής ρύθμισης επί τη οδού Ερμού, σας γνωρίζουμε ότι το Δ.Σ. της Κοινότητας Μυτιλήνης κατόπιν σχετικής επιστολής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λέσβου, στην υπ’  αριθμ. 16 / 15.10.14 συνεδρίασή του, εξέτασε ενδελεχώς και εις βάθος το μείζον και χρόνιο θέμα της κυκλοφορικής ρύθμισης όλων των τμημάτων της εν λόγω οδού.

Υιοθετώντας πλήρως την άποψη, ότι στο κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης πρέπει να γίνει συνείδηση όλων, ότι σιγά σιγά πρέπει να επικρατήσουν οι πεζόδρομοι και τα πάρκα και να απομακρυνθούν τα οχήματα, φιλοσοφία που επικρατεί πλέον σε όλη την υφήλιο, το Συμβούλιο έλαβε τις ακόλουθες ομόφωνες αποφάσεις:  

 

  1. Από την Επάνω Σκάλα (καφενεία “Ερμής” και “Κάστρο”) μέχρι το Γενί Τζαμί, να επιτρέπεται η διέλευση όλων των οχημάτων όλο το εικοσιτετράωρο.  
  2. Από το Γενί Τζαμί μέχρι το σημείο τομής Ερμού με Αγίου Θεράποντος, να απαγορεύεται η διέλευση όλων των αυτοκινήτων, όλο το εικοσιτετράωρο.
  3. Από το Γενί Τζαμί μέχρι το σημείο τομής Ερμού με Αγίου Θεράποντος, να επιτρέπεται η διέλευση όλων των δίτροχων οχημάτων, μόνο από 10 μ.μ. έως 8 π.μ. (μειοψηφεί ο κ. Προκόπης  Σινάνης σχετικά με τη διέλευση και οχημάτων ΑΜΕΑ και εμμένει στην πρότασή του).  
  4. Η τροφοδοσία των καταστημάτων μέσω αυτοκινήτων σε όλη την Ερμού, να πραγματοποιείται από τις 7 π.μ. έως 10 π.μ.
  5. Από τη Μητροπόλεως έως την οδό Περγάμου, να επιτρέπεται η διέλευση όλων των οχημάτων για όλο το εικοσιτετράωρο.
  6. Από το σημείο τομής της Ερμού με την Αγίου Θεράποντος μέχρι τα Κεντρικά Λύκεια, να επιτρέπεται η διέλευση όλων των οχημάτων για όλο το εικοσιτετράωρο.  
  7. Να ζητηθεί εγγράφως από την Τροχαία, η αστυνόμευση της Ερμού όλο το εικοσιτετράωρο, για την τήρηση των παραπάνω.  
  8. Να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκπόνησης σχετικής μελέτης δημιουργίας χώρων στάθμευσης, πλησίον της αγοράς.

Οι παραπάνω αποφάσεις να διαβιβαστούν αρμοδίως προς όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου και στους αρμόδιους Αντιδημάρχους.  

Αριθμός Απόφασης: 113/2014

Ο Πρόεδρος Μυτιλήνης,

Πάνος Μιχ. Πίτσιος 

Μοιράσου το άρθρο!