Πολιτική

25/10/2013 - 08:37

Αποκατάσταση δρόμου Βατερών - Σταυρού. Ερώτηση Β. Τεντόμα

yle="text-align: justify;">ΕΡΩΤΗΣΗ

ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΒΑΤΕΡΩΝ –ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ 1ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2012

Την 1 Δεκέμβρη 2012 η Λέσβος και ειδικά το νοτιοανατολικό τμήμα της επλήγη από δυνατή νεροποντή  που επίσημα χαρακτηρίστηκε σαν θεομηνία και η οποία δημιούργησε πολλά προβλήματα στις υποδομές .

Για το σκοπό αυτό η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου επιχορηγήθηκε  από το Υπουργείο Εσωτερικών με το ποσόν των 500.000 € για να καλύψει και να αποκαταστήσει ζημιές που παρουσιάστηκαν.

Από την θεομηνία αυτή επλήγη και η περιοχή των Βατερών όπου σε συγκεκριμένο σημείο της διαδρομής Βατερών – Σταυρού κατέρρευσαν τοιχία αντιστήριξης του δρόμου , καθώς και πυλώνες ηλεκτροφωτισμού ,  ενώ υποχώρησε το οδόστρωμα .

Στην συνέχεια με παρέμβαση της Περιφέρειας το οδόστρωμα αποκαταστάθηκε εν μέρη προσωρινά ,όχι όμως ο ηλεκτροφωτισμός ,τα τοιχία και η τελική διαμόρφωση της οδού.

Επειδή η παραπάνω εκκρεμότητα εγκυμονεί κινδύνους για την ασφαλή κυκλοφορία στη παραπάνω οδό και με δεδομένη την μεγάλη επισκεψιμότητα   που δέχονται κάθε καλοκαίρι τα Βατερά και ιδιαίτερα εφέτος, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

ερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης

πότε θα πραγματοποιηθεί η οριστική αποκατάσταση των καταστροφών στον δρόμο Βατερών –Σταυρού (οδόστρωμα –τοιχία –ηλεκτροφωτισμός ) ώστε να μην εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή διέλευση των κατοίκων.

 

Βασίλης Τεντόμας

Επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης

«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Μοιράσου το άρθρο!