Πολιτική

03/10/2018 - 17:05

Αποστομωτική - αποκαλυπτική απάντηση Σ. Γεωργούλα για το ξεπούλημα της Λέσβου

&n

bsp;

Ποιος κοροϊδεύει ποιον

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε το δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου σχετικά με την αποκάλυψη της δημοτικής μας παράταξης για την εκχώρηση στο υπερταμείο δεκάδων ακινήτων στη Λεσβο. Ειναι απλως ένα "νοικοκύρεμα" και τίποτα άλλο αναφέρουν, ενώ μας καταλογίζουν fake news, άγνοια και εμπάθεια!
Αλήθεια ειναι άγνοια ή εμπάθεια του συγγραφέα του δελτίου τύπου που προφανως δεν μπήκε στον κόπο να διαβασει τις αντιστοιχες ιστοσελιδες και δελτία τύπου της Ελληνικης Εταιρειας Συμμετοχών και Περιουσιας (ΕΕΣΥΠ) ΑΕ και της θυγατρικης της ΕΤΑΔ ΑΕ, στην οποία εκχωρούνται τα ακίνητα της Λέσβου και χιλιαδες αλλα σε όλη την Ελλάδα; Αν έμπαινε στον κόπο ο συντακτης του δελτίου τύπου θα διάβαζε οτι η ΕΕΣΥΠ ΑΕ εχει ως στόχο "την πραγματοποίηση επενδύσεων και την απομείωση των οικονομικών υποχρεώσεων της Ελληνικης Δημοκρατιας". Θα διάβαζε οτι η ΕΤΑΔ ΑΕ κάνει ήδη διαγωνισμους για την "αξιοποίηση" της περιουσιας του δημοσίου και οτι στοχος της ειναι "η προσελκυση επενδύσεων" και "η προώθηση των ΣΔΙΤ". Θα ήξερε οτι
η ΕΕΣΥΠ εποπτεύεται από 5μελές εποπτικό συμβούλιο, με τα 2 μέλη να διορίζονται άμεσα από την Κομισιόν και τον ESM ενώ τα υπόλοιπα 3 να είναι της αρεσκείας των «θεσμών». Η Ε.Ε.ΣΥ.Π. «δεν ανήκει στο δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα…λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας… για 99 χρόνια, ενεργεί με τρόπο ανεξάρτητο, επαγγελματικό και επιχειρηματικό με μακροπρόθεσμη προοπτική στην επίτευξη των αποτελεσμάτων της.
Σκοπός της Ε.Ε.ΣΥ.Π. είναι να «ρευστοποιεί τα περιουσιακά στοιχεία μέσω ιδιωτικοποιήσεων και άλλων μέσων. Η ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων θα αποτελέσει πηγή για την προγραμματισμένη αποπληρωμή του νέου δανείου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και θα παράγει κατά τη διάρκεια ισχύος του νέου δανείου ένα σκοπούμενο σύνολο 50 δις ευρώ, εκ των οποίων 25 δις θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή της ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών και άλλων περιουσιακών στοιχείων και 50% από κάθε ευρώ που απομένει (π.χ. 50% των 25 δις €) θα χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του χρέους ως προς το ΑΕΠ, το δε υπόλοιπο θα χρησιμοποιηθεί για επενδύσεις».
Ειναι άγνοια ή εμπάθεια να μην γνωρίζει ο συντάκτης του δελτίου τύπου οτι δεκάδες δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια σε όλη την Ελλάδα συζητούν αυτο το θέμα και οτι ο Δήμαρχος Λάρισας (μέλος του ΣΥΡΙΖΑ) πρότεινε στο δημοτικό συμβούλιο να ζητήσουν πίσω απο το υπερταμείο 47 ακίνητα, με αίτημα του προς το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, το οποίο ζητάμε και εμείς ως δημοτική παράταξη. Ειναι και αυτός αντικυβερνητικά εμπαθής;
Η δημοτική παράταξη του Άλλου Δρόμου δεν πτοείται απο επιθέσεις και fake news. Θα συνεχίζει να αναδεικνύει θεματα και θα παράγει πολιτική υπέρ της προστασίας των συμφερόντων του λαού της Λέσβου.

 

Στράτος Γεωργούλας

 

Διαβάστε εδώ την αρχική αποκάλυψη του Σ. Γεωργούλα για το ξεπούλημα της Λέσβου και εδώ την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!