Πολιτική

24/01/2014 - 08:58

Απύθμενη βλακεία και έλλειψη ανθρωπιάς ο μηδενισμός της Γέρας στο μπάσκετ – Ερώτηση Τ. Κουίκ

    <
    li>Απύθμενη βλακεία και έλλειψη ανθρωπιάς στην ομοσπονδία μπάσκετ
  • Μηδένισαν ομάδα στη Λέσβο που δεν κατέβηκε σε αγώνα σε ένδειξη πένθους για παίκτη της που πέθανε στο γήπεδο
  • Ερώτηση του Βουλευτή Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ

Με  Ερώτηση , ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και δημοσιογράφος (με θητεία και στο αθλητικό ρεπορτάζ) Τέρενς Κουίκ, ζητάει να πέσουν κεφάλια όταν απουσιάζει η ανθρωπιά και περισσεύει η βλακεία.

Ένα 35 χρονο παλληκάρι, παίκτης του Μπάσκετ, ερασιτέχνης, όχι από τους ακριβοπληρωμένους αστέρες της Α1, πέθανε στο γήπεδο, η ομάδα του αρνήθηκε να παίξει σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του και η ομοσπονδία τη τιμώρησε με... μηδενισμό!   ΑΙΣΧΟΣ.

Αυτό συνέβη στη Λέσβο και κινητοποίησε όλη την ομάδα των Πολιτευτών και μελών της τοπικής Συντονιστικής του Κινήματος, που ζήτησαν από τον Τέρενς Κουίκ ο οποίος έχει το νησί υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία, να παρέμβει άμεσα στη Βουλή.

Η Ερώτηση έχει ως εξής:

 

 

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ:

ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΑΝΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ: ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΑΙΦΝΙΔΙΟ ΘΑΝΑΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛΙΣΤΑ.

Κύριε Υπουργέ,

Άνευ περαιτέρω σχολίων σας παραθέτω το συγκλονιστικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας «sportlesvos.gr» που παρέλαβα μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και το οποίο αναφέρεται σε μηδενισμό της ομάδας της ΚΤΕΟ Ασβεστάς Γέρας, στην οποία έπαιζε ο αδικοχαμένος παίκτης Στρατής Τραντάλης.

Σας αφήνω να αναλογιστείτε τις διαστάσεις που λαμβάνει ο άδικος και απαράδεκτος μηδενισμός μιας ομάδας, επειδή θέλησε να πενθήσει τον αδόκητο και πρόωρο χαμό του παίκτη της.

Το δημοσίευμα έχει ως εξής:

«ΝΤΡΟΠΗ για την ομοσπονδία μπάσκετ- Μηδένισαν την Γέρα γιατί δεν ήθελαν να παίξουν σε ένδειξη σεβασμού για το θάνατο του 35χρονου

Μια ακόμα ήττα, αυτή τη φορά στα χαρτιά, για την ΚΤΕΟ Ασβεστάς Γέρα που δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στο μεσημεριανό ματς με αντίπαλο το Χαλάνδρι και μοιραία γνώρισε το μηδενισμό.

Παρά το γεγονός πως οι άνθρωποι της ομάδας του Παπάδου προσπάθησαν από χθες το βράδυ να πετύχουν την αναβολή της αναμέτρησης, λόγω του αιφνίδιου θανάτου του παίκτη του Παγγεραγωτικού ΣτρατήΤραντάλη το Σάββατο στον αγώνα με αντίπαλο τον Παλλεσβιακό, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό και έτσι οι φιλοξενούμενοι ήρθαν στη Λέσβο, όπως και το διαιτητικό δίδυμο του αγώνα.

Στο Κλειστό της Νεάπολης έφτασαν κανονικά οι παίκτες της Γέρας με τα πολιτικά τους, αλλά η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να μην αγωνιστεί σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του αθλητή, ο οποίος είχε φορέσει και τη φανέλα της. Εξάλλου, οι δύο ομάδες είναι άρρηκτα δεμένες και στο χωριό παρέμεναν συγκλονισμένοι από χθες το βράδυ, αδυνατώντας να πιστέψουν το τραγικό γεγονός και σε καμία περίπτωση δεν είχε κανείς μυαλό για μπάσκετ.

Ο Πρόεδρος της ΚΤΕΟ Ασβεστάς Γέρας Βασίλης Ανδριώτης, παρά την αρνητική απάντηση της Ομοσπονδίας, είχε πάρει την απόφασή του και έτσι ο αγώνας κατακυρώθηκε με σκορ 0-20 υπέρ του Χαλανδρίου, αφού για τον Γεραγώτη παράγοντα ο σεβασμός στη μνήμη του αθλητή του και η ήσυχη συνείδησή του ήταν ιεραρχικά ψηλότερα από κάθε αγώνα, νίκη ή ήττα.»

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός

  1. Κανένας σεβασμός για τον πρόωρο θάνατο του 35χρονου μπασκετμπολίστα δεν υπάρχει ; Κανείς δεν σκέφτεται την δύσκολη θέση της ομάδας του, των συμπαικτών του και κυρίως των οικείων του αδικοχαμένου παίκτη, στην οποία περιήλθαν ξαφνικά; Τόση αναλγησία πια;
  2. Πως θα αντιμετωπίσετε την αδικία εις βάρος της ομάδας της ΚΤΕΟ Ασβεστάς Γέρας; Θα προβείτε σε αλλαγή του συγκεκριμένης διάταξης, βάσει της οποίας η ομάδα μηδενίστηκε;

 

 O ερωτών βουλευτής

Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ

 

Μοιράσου το άρθρο!