Πολιτική

06/12/2011 - 09:12

Άρχισαν τα όργανα...στο σφυρί ακίνητο του Δήμου Λέσβου για χρέη !!! Καλή αρχή !!!

yle="text-align:justify;">Γράφει: Πολλάτου Μαρίνα / ΕΜΠΡΟΣ

Αναγκαστικός πλειστηριασμός σε ακίνητο του Δήμου Λέσβου στον Πολιχνίτο, για παλιά οφειλή του τέως Δήμου Μυτιλήνης ύψους 5,5 χιλιάδων ευρώ!

Δικαστικές αποφάσεις προκειμένου να πάρουν ό,τι τους χρωστά η αυτοδιοίκηση ενεργοποιούν πολίτες, που κουράστηκαν ή αδυνατούν να περιμένουν άλλο την εξόφληση παλιών οφειλών. Η αρχή γίνεται στις 21 Δεκεμβρίου, οπότε και «βγαίνει στο σφυρί» ακίνητο του Δήμου Λέσβου στον Πολιχνίτο, ώστε να εξοφληθεί μεταξύ άλλων και ποσό της τάξης των 5.500 ευρώ που όφειλε ο Δήμος Μυτιλήνης για την αγορά ελαστικών σε οχήματά του.

Όμως η υπόθεση αυτή δεν είναι η μοναδική. Σωρεία υποθέσεων από αρκετούς επαγγελματίες που δεν αντέχουν άλλο τα δημοτικά φέσια, παίρνουν σειρά. Οπότε, ή θα αναγκαστεί ο διάδοχος Δήμος Λέσβου να ανταποκριθεί πληρώνοντας τα παλιά τιμολόγια ή θα χάσει μέρος της περιουσίας του σε πλειστηριασμούς.

Άπειρες εκκρεμότητες
Μεταξύ των περιλήψεων αναγκαστικών πλειστηριασμών που δημοσιεύει σήμερα το «Ε» υπάρχει και μία που οφειλέτης είναι ο Δήμος Λέσβου, ως καθολικός διάδοχος του Δήμου Μυτιλήνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η οφειλή προς την επισπεύδουσα Ολυμπία Δεμερτζή ξεκίνησε πριν χρόνια, το 2006 ή το 2007, απ’ την αγορά ελαστικών για οχήματα του Δήμου Λέσβου. Τα τιμολόγια όμως που κόπηκαν δεν εξοφλήθηκαν απ’ το Δήμο Λέσβου και έτσι η επαγγελματίας κινήθηκε δικαστικά. Δικαιώθηκε απ’ το Ειρηνοδικείο Μυτιλήνης το 2009 κι επειδή έως σήμερα δεν έχει εξοφληθεί το ποσό της οφειλής ύψους 5.455,17 ευρώ, που μαζί με τους τόκους και τα λοιπά έξοδα έχει φτάσει περίπου στις 8.000, κίνησε τη διαδικασία της αναγκαστικής κατάστασης.
Η επιλογή του δημοτικού ακινήτου στον Πολιχνίτο (νεοκλασσική οικία 106 τετραγωνικών σε οικόπεδο 717 τετραγωνικών μέσα στο χωριό) είναι τυχαία μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου, ενώ δεν αποκλείεται ο πλειστηριασμός τελικά να μη γίνει αν στο μεταξύ εξοφληθεί η επαγγελματίας απ’ το Δήμο.
Πάντως, η υπόθεση αυτή δεν είναι η μόνη που οδηγείται σε πλειστηριασμό ακίνητο και γενικά περιουσία του Δήμου. Εκκρεμούν πάρα πολλές υποθέσεις από τέως δήμους, για τις οποίες, όπως μας είπε και ο δήμαρχος Δημήτρης Βουνάτσος, κινείται ανάλογη διαδικασία διεκδίκησης των οφειλομένων.

Μοιράσου το άρθρο!