Πολιτική

10/08/2012 - 20:45

Αυθαιρεσίες στην Πέτρα-Καταγγελία από το Δ. Βελούτσο

Πέτρα πλατεία Lesvosnews

Πέτρα πλατεία Lesvosnews

Πέτρα πλατεία Lesvosnews

Πέτρα πλατεία Lesvosnews

style="text-align: justify; ">Με επίστολή του προς το Δήμαρχο Λέσβου και τους αρμόδιους αντιδημάρχους ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Βελούτσος καταγγέλει μια σειρά από αυθαιρεσίες στην Πέτρα που αν μη τι άλλο πρέπει να απαντηθούν άμεσα από τη Δημοτική Αρχή του Δημήτρη Βουνάτσου.
Αναλυτικά η επιστολή:
Κύριοι,
Από τις 18 Ιουλίου με μια απλή γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Πέτρας παραχωρήθηκε ο χώρος του Ηρώου Πέτρας, χωρίς να υπάρξουν εκείνες οι απαραίτητες αποφάσεις για την ενέργεια αυτή. 
Κατασκευάστηκαν και τοποθετήθηκαν σιδερένιοι σταθεροί πάγκοι με τέντες στο επάνω μέρος για να λειτουργήσει υπαίθριος χώρος λιανικού εμπορίουτις απογευματινές ώρες. Παράλληλα δόθηκε παράνομα και ηλεκτρικό ρεύμα από Δημοτικό κτήριο (πρώην Καπή Δήμου Πέτρας). Τα παραπάνω έγιναν σε έναν χώρο που δεν έχει χαρακτηριστεί κοινόχρηστος με καμία απόφαση ούτε του πρώην Δήμου Πέτρας ούτε του Δήμου Λέσβου μέχρι σήμερα.
Αντίθετα αυτός ο χώρος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα και φιλοξενεί το Ηρώον της Πέτρας εδώ και πολλά χρόνια. Ένας χώρος ο οποίος θα έπρεπε οι διοικούντες στη Δημοτική Κοινότητα να επιδείξουν περισσότερο σεβασμό και ανάλογη ευαισθησία. Παράλληλα οι κατασκευές υποτίθεται θα είναι κινητές και όχι σταθερές αλλοιώνοντας την πρόσοψη ενός παραδοσιακού κτηρίου όπως είναι το παλαιό Λύκειο Πέτρας. Αν και κατά το παρελθόν έγιναν προσπάθειες αυθαίρετα να γίνει χώρος πώλησης διάφορων αντικειμένων, εμποδίστηκαν από όλες τις Δημοτικές Αρχές, από τους επαγγελματίες και τους κατοίκους, και ούτε κατά διάνοια σκέφτηκε κανείς ότι θα μπορούσε να παραχωρηθεί ο χώρος αυτός.
Τις τελευταίες 15 ημέρες ο Σύλλογος Εμπόρων Επαγγελματιών και οι κάτοικοι της Πέτρας έχουν απευθυνθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα στους αρμόδιους Αντιδημάρχους και την Δημοτική Αστυνομία. Δυστυχώς «ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ, ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ».
Είναι φανερό ότι έχουμε να κάνουμε με μία ακόμη αυθαίρετη και παράνομη ενέργεια σε μια ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ που δεν υπάρχει ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ & ΕΛΕΓΧΟΣ.
Είστε υποχρεωμένοι να προχωρήσετε άμεσα στις ενέργειες εκείνες που προβλέπονται ώστε να σταματήσει αυτή η αυθαίρετη κατάληψη του ιδιαίτερου αυτού χώρου όπως και η ηλεκτροδότηση της παράνομης εγκατάστασης.
Τι θα λέγατε και πως θα ενεργούσατε αν αύριο ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης γνωμοδοτούσε ώστε να παραχωρούνταν οι περιβάλλοντες χώροι του ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΑΠΦΟΥΣ, του ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΣΣΑΣ ΜΑΝΑΣ και το ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ για αντίστοιχη χρήση;
 
 
 
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΛΟΥΤΣΟΣ

Μοιράσου το άρθρο!