Πολιτική

03/04/2020 - 12:04

Αυτογκόλ έβαλε ο Μηταράκης... ξεκίνησε η αποσυμφόρηση σε όλα τα νησιά εκτός από τη Λέσβο

Αναλυτικοί πίνακες

Κι ενώ είμαστε στην αρχή της πανδημίας στην Ελλάδα και υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το τι θα γίνει με τα ΚΥΤ και κυρίως με τη Μόρια, ο Υπουργός Μετανάστευσης με σημερινό δελτίου τύπου προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι σε εξέλιξη η αποσυμφόρηση. Δυστυχώς όμως, τουλάχιστον τα στοιχεία που δίνει για τη Λέσβο, είναι ένα μεγάλο αυτογκολ... αφού όπως αποκαλύπτουν οι πίνακες που δίνει στη δημοσιότητα ο ίδιος ο Υπουργός στο νησί μας έχουμε όχι αποσυμφόρηση αλλά συμφόρηση! Έχουμε αύξηση μεταναστών σε απόλυτους αριθμούς!

Τα στοιχεία δίνονται στη δημοσιότητα 24ωρες μετά το χθεσινό ¨sos" του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη. 

 

Το δελτίου τύπου του Υπουργείου Μετανάστευσης με τίτλο "Αναστροφή της τάσης στα νησιά - ξεκίνησε η αποσυμφόρηση των νησιών με μείωση διαμενόντων στα ΚΥΤ κατά 5,3% στο α’ τρίμηνο του 2020" αναφέρει :

 

Το πρώτο τρίμηνο του 2020, παρά τις αυξημένες αφίξεις, μειώθηκε ο συνολικός αριθμός αυτών που διαμένουν στα ΚΥΤ των νησιών κατά 5,3%.  Συγκεκριμένα, ο αριθμός των διαμενόντων στα ΚΥΤ στο διάστημα Ιανουάριος - Μάρτιος του 2020 μειώθηκε στα 36.387 άτομα, από 38.423 άτομα που ήταν το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019.

Eπίσης, μειωμένος κατά 4,2% είναι και ο συνολικός αριθμός αυτών που διαμένουν σε ΚΥΤ, ξενοδοχεία και διαμερίσματα των νησιών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Συγκεκριμένα, ο συνολικός αριθμός αυτών των ατόμων στο πρώτο τρίμηνο του 2020 είναι 40.139,  από 41.899 άτομα που ήταν πέρσι στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θα δώσει μέσα στις επόμενες ημέρες τα συνολικά στοιχεία για το Α’ Τρίμηνο του 2020.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης δήλωσε:

«Από την πρώτη στιγμή τόνισα την ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών μας. Σε συνδυασμό με την ισχυρή φύλαξη των συνόρων και την επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου και επιστροφών, αναστρέψαμε την τάση συμφόρησης των νησιών του 2019. Ξεκίνησε το 2020 με μείωση διαμενόντων στα ΚΥΤ κατά 5,3%. Θα συνεχίσουμε με πιο αυξημένους ρυθμούς την αποσυμφόρηση, παράλληλα με πολιτικές ουσιαστικής μείωσης των ροών».

1

 

2

Μοιράσου το άρθρο!