Πολιτική

15/01/2021 - 13:25

Αυξήσεις ΔΕΥΑΛ ή ορθολογική διαχείριση της ύδρευσης; Παρέμβαση από την "Πυξίδα"

ΔΕΥΑΛ

Ας πούμε λοιπόν τα πράγματα με το όνομά τους!

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο πως το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και πως κάθε δημοτική αρχή οφείλει να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση του κάθε πολίτη σ’ αυτό το αγαθό!

Είναι επίσης γεγονός πως κάθε δημοτική αρχή έχει την υποχρέωση να παίρνει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να υπάρχει ένα δίκτυο ύδρευσης σε καλή κατάσταση , να γίνεται σωστή χρήση αυτού του πολύτιμου αγαθού και να γίνονται όλες εκείνες οι ενέργειες και τα έργα ώστε να διασφαλίζονται τα παραπάνω.  Για το λόγο αυτό έχουν ιδρυθεί οι Δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης οι οποίες έχουν επιφορτιστεί με την ευθύνη και το κόστος  της διασφάλισης της δυνατότητας ύδρευσης του κάθε πολίτη.

Οι πολίτες δε από τη μεριά τους  πληρώνουν  μέσω των λογαριασμών που τους αποστέλλονται ένα μεγάλο μέρος του κόστους της παροχής αυτών των υπηρεσιών.

ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΑΛ;

Ας πούμε λοιπόν δημόσια όλα αυτά που συζητάμε μεταξύ μας.

Είναι κοινό μυστικό πως η ΔΕΥΑΛ εισπράττει πολύ λιγότερα από όσα θα έπρεπε και αυτό όχι γιατί χρεώνει φτηνά το κυβικό αλλά γιατί,

α) Έχει δώσει την υπηρεσία της καταμέτρησης σε εργολάβους οι οποίοι είναι φανερό πως σε πολλές περιπτώσεις δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους και είναι επίσης κοινό μυστικό πως άλλοτε χρεώνουν μόνιμα το πάγια και άλλοτε κατά εκτίμηση.

β) Υπάρχουν ρολόγια ανενεργά

γ) Υπάρχουν παράνομες συνδέσεις στο δίκτυο

δ) Υπάρχουν  μόνιμοι κακοπληρωτές  που δεν πληρώνουν όχι γιατί δεν έχουν αλλά γιατί θεωρούν πως είναι πιο έξυπνοι από τον κάθε συνεπή πολίτη!

Αν λοιπόν έχει δημιουργηθεί οικονομική δυσπραγία στη ΔΕΥΑΛ είναι σωστό και δίκαιο να πληρώσουν τη νύφη οι συνεπείς πολίτες που μέχρι τώρα πληρώνουν τους λογαριασμούς τους στην ώρα τους;

Είναι λύση να επιβαρύνουμε έστω & με ένα ευρώ τα φτωχά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες που αυτοί την περίοδο περνάνε πολύ δύσκολα;

Επιτρέψτε μου να πω πως αυτή είναι η εύκολη και άδικη λύση που στην τελική δεν θα αποφέρει κανένα επιπλέον έσοδο στη ΕΥΑΛ αφού όποιος δεν έχει χρήματα να πληρώσει δεν θα πληρώσει!

Τι πρέπει λοιπόν να γίνει;

Κ. Δήμαρχε, κ. Πρόεδρε της ΔΕΥΑΛ

  • Πάρτε την καταμέτρηση από τους εργολάβους και προσλάβετε προσωπικό στο Δήμο που θα αναλάβει αυτή τη δουλειά!
  • Εντοπίσετε, καταγράψετε και προβείτε σε διακανονισμό με αυτούς που μπορούν να πληρώσουν και δεν πληρώνουν.
  • Αφού έχετε εντοπίσει τις παράνομες συνδέσεις προβείτε άμεσα στην πάταξη αυτού του φαινομένου!
  • Εντοπίστε και θέσετε σε λειτουργία τα ανενεργά ρολόγια.
  • Προχωρήστε σε βελτιώσεις του δικτύου ύδρευσης ώστε να μην έχουμε απώλειες νερού
  • Και τέλος αξιοποιήστε την μελέτη Του Αντώνη Χατζηδιαμαντή που έχετε στα χέρια σας(Ιούλιος του 2020) για μια πιο ορθολογική( κοινωνικά και οικονομικά) διαχείριση του ζητήματος της ύδρευσης και αποχέτευσης Λέσβου.

Αν γίνουν όλα αυτά είμαστε σίγουρη πως όχι μόνο δεν θα χρειαστεί αύξηση στην τιμή του νερού αλλά θα είστε και σε θέση να τη μειώσετε.

Θέλει όμως δουλίτσα!!!!

 

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ»

ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΖΕΡΒΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΧΙΩΤΕΛΛΗ ΕΡΙΦΥΛΗ

 

Μοιράσου το άρθρο!