Πολιτική

31/08/2022 - 07:27

Δ. Μιχαηλίδου από Μυτιλήνη: Κεντρικό κράτος και τοπική αυτοδιοίκηση συμβάλλουμε ουσιαστικά στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης όλων των συμπολιτών μας

Συγκινητική η ανάρτηση στο λογαριασμό της

Επίσκεψη στην Μυτιλήνη πραγματοποίησε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου από το Σάββατο 27 Αυγούστου έως την Τρίτη 30 Αυγούστου. Η Υφυπουργός, είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τις κοινωνικές δομές του νησιού και να συζητήσει με τους ωφελούμενους και τους εργαζόμενους για όλα τα ζητήματα της καθημερινότητάς τους.

Κατά την πρώτη μέρα της επίσκεψής της, η κ. Μιχαηλίδου μετέβη στις εγκαταστάσεις της παιδικής κατασκήνωσης στη Νεάπολη της Λέσβου. Εκεί, συζήτησε με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κυτέλη, τους Αντιδημάρχους για την πρόοδο των εργασιών με σκοπό η κατασκήνωση να λειτουργήσει ξανά το επόμενο καλοκαίρι και να μπορούν τα παιδιά της περιοχής να απασχολούνται δημιουργικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Την επόμενη μέρα, η Υφυπουργός επισκέφτηκε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Βορείου Αιγαίου, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει τους ωφελούμενους και τους εργαζόμενους και να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις ανάγκες τους. Ενώ αργότερα, επισκέφτηκε και τις εγκαταστάσεις της Νέας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, της οποίας η λειτουργία ξεκινά μέσα στη χρονιά.

Χθες Δευτέρα, η κ. Μιχαηλίδου πραγματοποίησε επίσκεψη στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων. Συζήτησε με τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στη δομή και ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά όλους τους εργαζόμενους, που με την αφοσίωση και την συνέπειά τους κατάφεραν κατά την περίοδο της πανδημίας να προστατεύσουν την υγεία και τη ζωή των ωφελούμενων.

Σήμερα, η Υφυπουργός επισκέφτηκε το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με αναπηρία «Η Κυψέλη», όπου ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για τις υπηρεσίες που παρέχουν καθημερινά στους ωφελούμενους του κέντρου, αλλά για τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται με σκοπό να ενισχυθεί η ανεξάρτητη διαβίωση των ατόμων με αναπηρία του νησιού.

Την Υφυπουργό συνόδευσε σε όλες τις επισκέψεις της στη Μυτιλήνη, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Δημήτρης Παραδέλλης.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Είμαστε δίπλα σε όλους τους συμπολίτες μας, ειδικά στους πιο ευάλωτους, από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα. Ακούμε τα προβλήματά τους και εργαζόμαστε εντατικά ώστε να βελτιώνουμε συνεχώς την ποιότητα της ζωής τους. Η Μυτιλήνη, είναι ένας τόπος με μεγάλη ιστορία σε κοινωνικές δομές τόσο για παιδιά και ηλικιωμένους όσο και για άτομα με αναπηρία. Γι’ αυτό κεντρικό κράτος και τοπική αυτοδιοίκηση με αποτελεσματικές συνέργειες συμβάλλουμε ουσιαστικά στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, όλων των συμπολιτών μας, ειδικά όσων έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

 

----

Συγκινητική η ανάρτηση στο λογαριασμό της 

Η Γεωργία, η Μαριάνθη, η Ελένη, η Ραφαέλα, η Μυρσίνη, ο Κώστας, η Ειρήνη, ο Δημήτρης, η Κωνσταντίνα, η Δροσούλα. Αυτοί είναι κάποιοι από τους ανθρώπους που συνάντησα και συνομίλησα σε κοινωνικές δομές στη Λέσβο. Άνθρωποι χαμογελαστοί που με αγκάλιασαν ζεστά. Το ταξίδι μου στη Μυτιλήνη ολοκληρώνεται με μία διαβεβαίωση προς όλους: Η προστασία και η βελτίωση της ζωής όλων των ευάλωτων συμπολιτών μας ήταν, είναι και θα παραμείνει προτεραιότητά μας. Φροντίζουμε αυτό να γίνεται πράξη κάθε μέρα σε κάθε δομή της χώρας μας.

ω

Μοιράσου το άρθρο!