Πολιτική

04/10/2011 - 07:18

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης: ημερομηνία λήξης είχε το κίνημα της "επανάστασης"-καταλήψεων

Η επανάσταση άργησε μια μέρα…………..

Παρατηρήσαμε ότι το μεγάλο κίνημα της επανάστασης και των καταλήψεων είχε ημερομηνία λήξης. Χθες σε όλες τις γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στο λόφο του Ξενία, υπερίσχυσε η πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για ανοιχτές σχολές και η ανεξάρτητη πρόταση φοιτητών που θέλανε ανοιχτά τα τμήματά τους. Συγκεκριμένα: Τμήμα Κοινωνιολογίας: Υπέρ Κατάληψης 40-Κατά 50 Τμήμα Γεωγραφίας: Υπέρ Κατάληψης 34-Κατά 59 Τμήμα Επιστημών Θάλασσας :Υπέρ Κατάληψης 57, Κατά 85, Τμήμα ΠΤΕ: Υπέρ 70,Κατά 89 Τμήμα Περιβάλλοντος: Υπέρ 49,Κατά 88. Παρατηρούμε ότι οι φοιτητές στηρίξανε ανοιχτά τμήματα , αν και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα συνεχίσουν με συνεχόμενες Γενικές Συνελεύσεις να ζητάνε καταλήψεις. Χάθηκε η εξεταστική σε τμήματα ,πολλοί αυριανοί επιστήμονες χάσανε το πτυχίο τους για ένα μάθημα ,το Πανεπιστήμιο Αιγαίου υπολειτουργεί λόγω εκτεταμένης κατάληψης στην Διοίκηση και παραλίγο να τεθεί το εξάμηνο σε αναστολή. Οι φοιτητές θέλουν ανοιχτές σχολές και όλη μαζί η ακαδημαϊκή κοινότητα ,οι φορείς της Λέσβου και τα ΜΜΕ να στηρίξουν την προσπάθεια του Πανεπιστημίου Αιγαίου να βγει αλώβητο από το νόμο Διαμαντοπούλου, που ουσιαστικά δεν έχει κανένα όραμα σχετικά με το Ίδρυμά μας.
  • Ζητάμε από τις Πρυτανικές Αρχές να ορίσουν 3 ή 5 μελή επιτροπή ,ώστε να αποδείξει εμπράκτως ότι η εφαρμογή του νόμου στο ίδρυμα είναι ανέφικτη.
  • Ζητάμε από τους φοιτητές να συνεχίσουν να συμμετέχουν στις γενικές συνελεύσεις ουσιαστικά συμφωνώντας με προτάσεις που θα φέρουν ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και θα δώσουν μία διαφορετική άνθιση στο πτυχίο μας.
  • Ζητάμε από τους φορείς της Λέσβου για ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, να σταθούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ δίπλα από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στηρίζοντάς του σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία για την Ελλάδα.
  • Ζητάμε από τα ΜΜΕ να στηρίξουν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αναδεικνύοντας την έρευνα, τους μελλοντικούς επιστήμονες και την σωστή οργανωτική δουλεία που γίνεται από τους καθηγητές σε συνεργασία με τους φοιτητές.
  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ το άνοιγμα της Διοίκησης.
Εάν δεν αλλάξουμε νοοτροπία και να μπορέσουμε να απεγκλωβίσουμε το πανεπιστήμιο Αιγαίου από παλαιοκομματικές μεθοδεύσεις καθηγητών και από την μονόχνοτη και μοναδική πρόταση της κατάληψης τότε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου κινδυνεύει πραγματικά σε δύο χρόνια αν θεωρηθεί απλά ένα τοπικό κολλέγιο ,καθώς θα μειωθούν και άλλο οι εισακτέοι ,δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί σε θέματα μέριμνας ,ούτε να συντηρήσει το προσωπικό του. Είναι επιτακτική η συνεργασία όλων σε αυτή την τόσο κρίσιμη στιγμή της Ελλάδος. Ας φανούμε αντάξιοι της ιστορίας και ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες που έχουμε για το μέλλον. Απαντώντας δυναμικά στην γενιά του Πολυτεχνείου δηλώνουμε έτοιμοι να φτάσουμε το πανεπιστήμιο εκεί που του αρμόζει και την Ελλάδα να απελευθερωθεί από όλη την δυσχερή συγκυρία στην οποία είναι δέσμια.

Μοιράσου το άρθρο!