Πολιτική

27/09/2011 - 08:08

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης κατά ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου με φόντο τα "ανοιχτά πανεπιστήμια"

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης σχολιάζει το δελτίο Τύπου του Σύριζα Λέσβου στις 19.9.2011.

Θα θέλαμε να ρωτήσουμε εσάς που στηρίζετε τις κινητοποιήσεις  και ότι ψηφίζουν οι φοιτητές μέσα στις Γενικές Συνελεύσεις.

Άραγε γνωρίζετε ότι σε τμήματα ,όπως το Περιβάλλον ενώ είχε ψηφιστεί πλαίσιο ανοιχτής σχολής αντικαταστατικά έγινε συνέλευση ξανά (πριν από την καθορισμένη ημερομηνία)για να γίνει κατάληψη και να χαίρεστε στα γραφεία σας ότι οι μελλοντικοί συνεχιστές σας έκλεισαν άλλο ένα τμήμα;

Τι θα πείτε στα παιδιά που δεν θα πάρουν το πτυχίο τους, που κάνανε τόσα έξοδα για αν έρθουν στην Μυτιλήνη να δώσουν μαθήματα, η για τις παρουσιάσεις των μεταπτυχιακών και των διδακτορικών που δεν μπορούν να συνεχίσουν στην ζωή τους γιατί τα στρατιωτάκια σας μέσα στα Πανεπιστήμια έκλεισαν τα τμήματα, όταν μάλιστα οι φοιτητές του Σύριζα υπόσχονταν διπλές εξεταστικές και παράνομες ρυθμίσεις για να περάσουν την κατάληψη.

Τι θα βγείτε να πείτε αύριο στην Διοίκηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου , όταν χαθούν οι προθεσμίες σε καίρια ζητήματα ,που μάλιστα η ίδια η Πρυτανική αρχή τα κοινοποίησε ως άμεσο κίνδυνο .Θα βγείτε να τοποθετηθείτε εναντίων της Κυβέρνησης ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Αφού εσείς τα κλείνετε και τα στηρίζετε….

Τι  πρέπει να πούμε για την ΠΟΣΔΕΠ και την παρουσία σας τώρα με ΠΑΣΟΚ στη Κυβέρνηση και την διετία 20005-2007 ,όπου ήσασταν οι πρώτοι που ξεκινούσατε τις κινητοποιήσεις.

Μήπως τώρα εάν κάνετε κινητοποιήσεις, θα χάσετε τα «λεφτάκια» σας και στηρίζετε απλά την κατάληψη ,αλλά δεν συμμετέχετε εσείς;

Μήπως το 2005-2007 κάνατε ότι θέλατε στα Πανεπιστήμια(βλέπε Απέκη κτλ),αλλά τώρα που είναι το ΠΑΣΟΚ Κυβέρνηση έχετε πιεί το αμίλητο νερό;

Ως πότε θα παρουσιάζεστε οι τιμητές του ασύλου και οι υπερασπιστές των πάντων ,αλλά ουσιαστικά είστε ένα κόμμα αντίδρασης και όχι εξουσίας και δεν γνωρίζετε καν τι θα κάνατε εάν ήσασταν Κυβέρνηση.

Ως πότε θα στέλνετε τους 30άρηδες φοιτητές του Σύριζα μέσα στα Πανεπιστήμια να τα κλείνετε;

Εάν σας τιμάει ο λόφος Ξενία έτσι όπως υποδέχεται τους φοιτητές του 1ου έτους ,αλλά και αν σας τιμάει ως οντότητες και όχι ως κόμμα να ανεβαίνεις στο Πανεπιστήμιο και να θυμίζει  οίκο ανοχής και όχι πηγή γνώσης ,τότε κρίμα στα παχιά λόγια επανάστασης που χρησιμοποιείτε όλα αυτά τα χρόνια.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα που έχει πολλά προβλήματα και που με την κατάληψη στην διοίκηση και στα τμήματα πάει ΠΙΣΩ.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θέλει άμεσα την στήριξη όλης της ακαδημαϊκής κοινωνίας και όλων των τοπικών κοινωνιών για την συνέχεια ,την επιβίωση και την ανάδειξη στον Ελλαδικό και Παγκόσμιο χώρο.

Αφήστε επιτέλους τα Πανεπιστήμια μακριά από τις μικροπολιτικές σας.

Οι φοιτητές που θέλουν να αγωνιστούν ,θέλουν να δουλεύουν στην ζωή τους και αυτοί που θα σηκώσουν στις πλάτες τους το κατακερματισμένο Κράτος το οποίο έχει βιάσει η «γενιά του Πολυτεχνείου» θα ανοίξουν τα τμήματα και θα βγουν μπροστά σε όλες τις δυσκολίες.

Οι φοιτητές ανοίγουν τις σχολές….

ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μοιράσου το άρθρο!