Πολιτική

28/07/2021 - 19:36

ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Μυτιλήνης προς Αλέξη Τσίπρα: Θυμήσου πως ήταν το Π. Αιγαίου το 2015....

Η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Μυτιλήνης για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο νησί μας και όσα είπε για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου:

Την Δευτέρα 26/07/2021 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το νησί της Λέσβου και παρέθεσε συνέντευξη  εφ όλης της ύλης. Με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε όλα όσα ειπώθηκαν για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. 

 

Πιο συγκεκριμένα στο ερώτημα που τέθηκε στον κ. Τσίπρα για ποιο λόγο να έρθει κανείς να σπουδάσει στην Μυτιλήνη και όχι σε κάποιο Κολέγιο της Αθήνας όταν   “ΔΥΟ “ από τα  “ ΠΕΝΤΕ ” τμήματα μας θα υποδεχτούν μονοψήφιο αριθμό φοιτητών κατ’ αναλογία της αναγωγής της Ε.Β.Ε  με τις περσινές βάσεις, ο ίδιος απάντησε ότι αυτός είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός της Κυβέρνησης να αποκόψει τους φοιτητές από τα δημόσια Πανεπιστήμια. 

 

Θα θέλαμε λοιπόν να ενημερώσουμε τον κ. Τσίπρα ότι αφενός τα ιδιωτικά Κολέγια προϋπήρχαν εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα που το Πανεπιστήμιο Αιγαίου λειτουργεί, ερευνά και διακρίνεται με πανελλαδικό και πανευρωπαϊκό αντίκτυπο σημειώνοντας εξαιρετικά υψηλές θέσεις στους πίνακες αξιολόγησης  και αφετέρου ότι τα  “ΕΞΙ“ (και όχι πέντε), μοναδικά τμήματα που εδρεύουν στην ακαδημαϊκή μονάδα της Μυτιλήνης αποτελούν το μεγαλύτερο ακαδημαϊκό και πιο ελκυστικό επιχείρημα που επί σειρά δεκαετιών γεμίζει τα αμφιθέατρα των σχολών μας. 

Αναφορικά με την πρόβλεψη για μονοψήφιο αριθμό εισακτέων εκτός από αυθαίρετη είναι και ανόητη καθώς η Ε.Β.Ε δεν προβλέπει μείωση εισακτέων αλλά ορίζει ως συντελεστή διαμόρφωσης βάσης την πρόθεση αυτοπροσδιορισμού  του εκάστοτε τμήματος.  

Καλούμε τον κ. Τσίπρα να ανακαλέσει στην μνήμη του την περίοδο της διακυβέρνησης του, τότε που η περιοδεία του στο νησί δεν ήταν ένα ευχάριστο μονοήμερο με όμορφους προορισμούς, αλλά ένα νησί μαινόμενο με χιλιάδες πολίτες να διαδηλώνουν εναντίον του. 

 

Τον καλούμε να θυμηθεί την κατάσταση που επήλθε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου το 2015 με τις εικόνες εξαθλίωσης του μεταναστευτικού - προσφυγικού ζητήματος, την περίοδο των αλόγιστων Μ.Κ.Ο που τα ενοίκια ήταν απροσέγγιστα καθώς και τις ιστορικά χαμηλές βάσεις του 2019 που έπληξαν την αξιοπιστία του ιδρύματος μας.

 

Ο κ. Τσίπρας με την κοντόφθαλμη και επιλεκτική μνήμη του στην ψηφοθηρικού χαρακτήρα περιοδεία του στην Λέσβο μας απέδειξε ότι εκτός από λαϊκιστής και αναξιόπιστος είναι και «αδιάβαστος» παραθέτοντας, πέραν από υποσχέσεις εντυπώσεων και ανυπόστατες ανακρίβειες. 

 

Τα μυθεύματα περί κρυφών κοφτών του κ. Τσίπρα και η διχαστική, για ακόμη μία φορά, καταστροφολογία του – σε ένα πολύπαθο από τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του νησί - είναι ασεβή και προσβλητικά για ένα Σύγχρονο  Ευρωπαϊκό  Πανεπιστήμιο σαν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Μοιράσου το άρθρο!