Πολιτική

24/05/2012 - 16:26

up date video - Ο Γιάννης Γιαννέλης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες - Επίσκεψη Π.Καμμένου στη Λέσβο

yle="text-align:justify;">«Πάνο μπες εγγυητής να έχουμε κυβέρνηση μετά τις εκλογές», ήταν η φράση που ακούστηκε πάρα πολλές φορές στην επίσκεψη που έκανε ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος στην αγορά της Μυτιλήνης.

Μιλώντας με κατοίκους και καταστηματάρχες ο Πάνος Καμμένος, ακούγωντας την αγωνία τους, διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα είναι οι εγγυητές του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικού σκοπού «ο κόσμος να χαλάσει» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Όταν μάλιστα καταστηματάρχης του επεσήμανε ότι ο κόσμος είναι πολύ θυμωμένος με τα όσα συνέβησαν με τις εντολές σχηματισμού κυβέρνησης και στις συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών, ο Πάνος Καμμένος απάντησε:

«Εμάς μας απέκλεισαν από τις τρεις κρίσιμες συσκέψεις. Αλλά τώρα τα παιχνίδια τους τελείωσαν. Θέλουν δεν θέλουν εκείνοι που τορπίλισαν την κυβέρνηση για τις καρέκλες τους και μας πήγαν σε εκλογές, θα αναγκαστούν να πάρουν το μήνυμα της εθνικής ενότητας, εγκαταλείποντας τα Μνημόνια που υπέγραψαν. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σας εγγυώνται ότι κανένας αρχηγός δεν θα βγει από την αίθουσα των συσκέψεων, αν δεν συμφωνηθεί κυβέρνηση εθνικού σκοπού". 

Τη συστράτευση του τέως βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Γιαννέλη με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ανακοίνωσε το πρωί από τη Μυτιλήνη κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μυτιλήνη. Ο κ. Γιαννέλης δεν θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο του κόμματος αλλά θα τεθεί επικεφαλής του εκλογικού αγώνα σε όλη τη χώρα και ορίστηκε υπεύθυνος των Διεθνών σχέσεων στο κομμάτι για το Ευρωκοινοβούλιο.

 

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικράτειας, Τέρενς Κουίκ και τους υποψήφιους βουλευτές, Σπύρο Γαληνό και Γιώργο Κατζανό, επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 24 Μαΐου 2012, το πρωί, τον Δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσο, ο οποίος τον ενημέρωσε διεξοδικά για την τραγική οικονομική κατάσταση του θεσμού της Α’βάθμιας Αυτοδιοίκησης στην Ελληνική επικράτεια, σύμφωνα και με τις αποφάσεις της Κ.Ε.Δ.Ε. (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος). Ειδικότερα δε, αναφέρθηκε στις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου και του παρέδωσε σχετικό υπόμνημα.
Αναλυτικότερα, ο κ. Βουνάτσος τόνισε την ανάγκη άμεσης νομοθετικής ρύθμισης, ώστε να καταργηθεί ο ένας και μόνο Δήμος – τέρας του Καλλικράτη στη Λέσβο, με αποδοχή της πρότασης του Ι.Τ.Α. (Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης), για τη δημιουργία πέντε Δήμων, την παραμονή αμετάβλητου χαμηλού Φ.Π.Α. που ισχύει στο Αιγαίο, για λόγους εθνικούς και τη μη εξομοίωσή του με τα ισχύοντα στην υπόλοιπη Ελλάδα, την μη κατάργηση της οικονομικής εφορίας και του Ι.Κ.Α. Καλλονής την επανασύσταση των Οικονομικών Εφοριών Πλωμαρίου, Μήθυμνας και των υπηρεσιών του Ι.Κ.Α. Πλωμαρίου, Γέρας (Παπάδου) και Μήθυμνας, την μη συρρίκνωση άλλων κρατικών υπηρεσιών και τούτο επειδή η Λέσβος είναι ο μεγαλύτερος Δήμος της ελληνικής επικράτειας, από άποψη έκτασης και διατηρεί κωμοπόλεις αποκεντρωμένες στην ύπαιθρο σε ικανή απόσταση από την πρωτεύουσα Μυτιλήνη, ώστε να εξυπηρετείται η οικονομική, κοινωνική και διοικητική λειτουργία του κράτους, κοντά στον πολίτη και να αποφευχθεί η υπερσυγκέντρωση της διοικητικής μηχανής στην πρωτεύουσα Μυτιλήνη, με παράπλευρες άλλες ανεπιθύμητες επιβαρύνσεις. Και τέλος, να γίνει πράξη η ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων, του έτους 1992, για την ανάπτυξη της Θράκης και του Αιγαίου, η οποία απόφαση επιβεβαιώθηκε με ομόφωνη απόφαση της ειδικής συνεδρίασης της Ε.Ν.Α.Ε. (Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας), του 2001 στη Σάμο, για την υλοποίηση ενός ειδικού – στοχευμένου ταχύρυθμου αναπτυξιακού προγράμματος στις δυο αυτές περιφέρειες για λόγους εθνικούς, κατεξοχήν δε στο Αιγαίο, σε υλοποίηση της συνταγματικής αρχής της νησιωτικότητας.
Ο κ. Καμμένος, ανταπαντώντας, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Λέσβου για την υποδοχή και την αναλυτική ενημέρωση, δήλωσε δε, ότι υιοθετεί απολύτως τα δίκαια αιτήματα του Δήμου Λέσβου.

Μοιράσου το άρθρο!