Πολιτική

18/09/2011 - 17:35

up date Ζήτησε εθνική σιωπή και υποσχέθηκε ιδρώτα, αίμα και δάκρυα

up date 20:50

Με μια κατά μέτωπον επίθεση εναντίον του δημόσιου λόγου παρουσίασε τα αποτελέσματα της έκτακτης κυβερνητικής επιτροπής ο υπουργός Οικονομίας, Ευάγγελος Βενιζέλος, χρησιμοποιώντας παράλληλα τη φράση του Ουίνστον Τσώρτσιλ που είχε υποσχεθεί στον βρετανικό λαό «ιδρώτα, αίμα και δάκρυα». 

Ο κ. Βενιζέλος ξεκίνησε την oμιλία του κατηγορώντας ευθέως τον Αντώνη Σαμαρά για ανεύθυνο λόγο που υπομονεύει την Ελλάδα, καθώς όπως υποστήριξε πως όσα λέει  κοστίζουν στη χώρα και υπομονεύουν την αποδοτικότητα των κρισιμων μέτρων. Ο λόγος του Αντώνη Σαμαρά, είπε ο κ. Βενιζέλος εχει οικονομικές συνέπειες για το εισόδημα και την περιουσία πολιτη, της επιχειρησης και του νοικοκυριού. 

«Ο κ. Σαμαρας ενημερώθηκε μετά το γιουργκρουπ ίδια με πρωθυπουργό. Προσωπικα ενιωσα οδυνηρή έκπληξη ακούγοντας τον κ. Σαμαρά να λέει αυτά που λέει έχοντας την ενημερωση που έχει για το τι λεγεται στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά ο υπυοργός. 

Όμως ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε και όλα τα δημόσια πρόσωπα,  όπως δημοσιογράφους και καθηγητές ζητώντας τους να μην ασκούν κριτική, που όπως είπε είναι «ανεύθυνη και αφελή» στάση. 

Σε ό,τι αφορά τα νέα μέτρα, ο κ. Βενιζέλος θυμήθηκε την περίφημη φράση του Τσόρτστιλ περί «αίματος, δακρών και ιδρώτα», επισημαίνοντας πάντως πως τα μέτρα που θα ανακοινωθούν αύριο μετά την τηλεδιάσκεψη που θα έχει με την τρόικα, θα περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα εξυγίανσης που έχει ήδη ψηφιστεί. 

Ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει τρείς στρατηγικές αποφάσεις: 

1. Να  πετυχουμε τους δημοσιονομικους στόχους του 2011 και του  2011 

2. Να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα ωστε να μην παραγουμε χρέος και να μη ζητούμε βοήθεια για καινούρια χρέη

3. Να πρωοθούμε όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές  θα σταματησουν την κατασταση του εκτορχιασμου του ελλειμματος.

----------------------------------------------------------------

αρχική δημοσίευση 16:45

Η τρόικα αμφισβητεί ευθέως πλέον την ικανότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα. Προκειμένου να συζητήσει ξανά μαζί της ζητά 40% μείωση των συντάξεων, 25% των μισθών και 25 χιλιάδες απολύσεις τη... Δευτέρα. Με αυτές τις συνθήκες είναι πραγματικά απορίας άξιο πως η κυβέρνηση επιχείρησε να πείσει μετά την τηλεδιάσκεψη Παπανδρέου- Σαρκοζί- Μέρκελ ότι όλα πάνε καλά. Ο Ευ. Βενιζέλος βίωσε και την προσωπική αμφισβήτηση στο πρόσφατο Γιουρογκρούπ, καθώς οι συνάδελφοί του του εξήγησαν πως αυτά που λέει δεν βγάζουν νόημα! Ο υπουργός Οικονομικών αναγκάστηκε να διαρρεύσει τη συνομιλία του Γ. Παπανδρέου με τους ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας, ώστε να τον αναγκάσει να επιστρέψει στην Αθήνα. Στόχος του είναι ένα γρήγορο τέλος. Ο Γ. Παπανδρέου προσανατολίζεται σε διάγγελμα. Μπορεί να ζητήσει συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, μπορεί να προτείνει και υπουργό Οικονομικών ευρύτερης αποδοχής.

πηγη: newpost.gr/fimotro

Μοιράσου το άρθρο!