Πολιτική

06/05/2014 - 07:00

«Debate» ζητάει η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λέσβου

ign="center">ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς τους υποψήφιους συνδυασμούς για τον Δήμο Λέσβου

 

Αγαπητοί κύριοι,

Ως «Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λέσβου», θεωρούμε ότι οι θέσεις και οι προτάσεις του κάθε υποψηφίου συνδυασμού είναι (ή οφείλουν να είναι) το σημαντικότερο κριτήριο βάσει του οποίου οι πολίτες θα δώσουν την ψήφο τους.

Στοχεύοντας στην όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών για το τι προτείνει ο κάθε συνδυασμός, η «Πρωτοβουλία» απευθύνει, προς όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς, ανοιχτή πρόσκληση για τη από κοινού διοργάνωση, για πρώτη φορά στη Λέσβο, ανοιχτής συνέντευξης τύπου «debate» των επικεφαλής, ενώπιον κοινού.

Αρχική πρότασή μας είναι η συνέντευξη να λάβει χώρα σε Δημόσιο χώρο, να είναι ανοιχτή προς το κοινό, να μεταδοθεί απευθείας από όσα τοπικά ΜΜΕ ενδιαφέρονται και οι κανόνες διεξαγωγής της να συνδιαμορφωθούν από τους συμμετέχοντες συνδυασμούς. Η όλη διαδικασία θα πρέπει να είναι, σε όλα τα στάδιά της, όσο το δυνατόν αντικειμενική και δίκαιη, διαφανής στους πολίτες και να ενθαρρύνει την ενεργή συμμετοχή τους. Προτείνουμε οι υποψήφιοι Δήμαρχοι να απαντήσουν σε ερωτήσεις που θα τεθούν από εκπροσώπους του Τύπου αλλά και το κοινό.

Προκαλούμε όλους τους συνδυασμούς που διεκδικούν την ψήφο των συμπολιτών μας, αξιώνοντας να οδηγήσουν τη Λέσβο σε μια τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας, να απαντήσουν στην πρόσκλησή μας έως την Παρασκευή 9 του μήνα, ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για την διοργάνωση της συνέντευξης.

 

Μυτιλήνη, 05/05/2014

Με εκτίμηση

Δημοτικός Συνδυασμός
«Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λέσβου»

Μοιράσου το άρθρο!