Πολιτική

08/01/2020 - 17:19

Δεκτή η εισήγηση Στρατή Κύτελη στην ΚΕΔΕ για άμεση χρηματοδότηση των Δήμων για το μεταναστευτικό

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης συμμετείχε στο σημερινό συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Εκεί συζητήθηκε το θέμα του προσφυγικού μεταναστευτικού ζητήματος που έθεσε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης με την ιδιότητα του προέδρου της ΠΕΔ Β Αιγαίου παρόντος και του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου.

Στην εισήγηση του ο Στρατής Κύτελης ζήτησε από την ΚΕΔΕ να υιοθετήσει τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων (μαζική αποσυμφόρηση νησιών, αποτελεσματική φύλαξη θαλασσίων συνόρων, έλεγχος των ΜΚΟ όχι επιπλέον Δομή στον Δήμο Μυτιλήνης).

Το συμβούλιο της ΚΕΔΕ ανταποκρινόμενο στην εισήγηση του προέδρου της ΠΕΔ και Δημάρχου Μυτιλήνης, αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από τα αρμόδια Υπουργεία την άμεση χρηματοδότηση των Δήμων που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα καθώς επίσης και την ενίσχυση με προσωπικό και με υλικοτεχνική υποδομή.

Επίσης την αναλογική κατανομή προσφύγων και μεταναστών σε όλη την Ελλάδα προκείμενου να επιτευχθεί η αποσυμφόρηση των νησιών

Αύριο Πέμπτη ο Δήμαρχος Μυτιλήνης θα συμμετέχει στη δεύτερη ενημερωτική συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών όπου στελέχη της Κυβέρνησης θα ενημερώσουν του Δημάρχους για τα σχέδια αντιμετώπισης του προσφυγικού - μεταναστευτικού.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα  έγινε η πρώτη σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών για τις κλειστές δομές μεταναστών - Ενημέρωση βουλευτών

Μοιράσου το άρθρο!