Πολιτική

06/02/2013 - 06:37

Δεν κάνουν πίσω οι ναυτεργάτες - Πορεία συμπαράστασης στη Μυτιλήνη

Δεν κάνουν πίσω οι ναυτεργάτες - Πορεία συμπαράστασης στη Μυτιλήνη

Δεν κάνουν πίσω οι ναυτεργάτες - Πορεία συμπαράστασης στη Μυτιλήνη

 

Η μεγάλη μάχη θα δοθεί σήμερα στον Πειραιά μετά την πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών.  H ΠΝΟ αποφάσισε άρση της απεργίας στα περιφερειακά λιμάνια εκτός Αττικής. Στη Μυτιλήνη, το Εργατικό Κέντρο πραγματοποίησε συλλαλητήριο συμπαράστασης στους ναυτεργάτες, το οποίο κατέληξε στο λιμάνι, όπου ήταν «δεμένα» δύο πλοία». Τα πλοία αναχώρησαν κανονικά αφού όπως όλα δείχνουν η ΠΝΟ συγκεντρώνει όλες τις δυνάμεις της στον Πειραιά.
 
Στην κήρυξη 24ωρης παναττικής απεργίας για την Τετάρτη προχώρησαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ «ως έκφραση έντονης διαμαρτυρίας και καταγγελίας της κυβερνητικής και αντιδημοκρατικής απόφασης για την επιστράτευση των ναυτεργατών της ΠΝΟ».
 
Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί  στις 10:30 πμ στον Άγιο Διονύσιο στον Πειραιά και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Ναυτιλίας.
 
Σημειώνεται ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα έχουν στάση εργασίας 12:00 με 16:00 εκτός από αυτά που οι εργαζόμενοι έχουν ήδη επιστρατευθεί. Δηλαδή θα κινηθεί κανονικά το μετρό, το τραμ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος. 
 
Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη παναττική απεργιακή κινητοποίηση για όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ, προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία στον Αγιο Διονύσιο στον Πειραιά.
 
 
Σε ανακοίνωση της η ΠΝΟ σημειώνει ότι κατά τη συνεδρίαση η Διοίκηση «προέβη σε εκτενή αναφορά του περιεχομένου της συνάντησης που είχε χθες το βράδυ με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, αλλά και επί του περιεχομένου της επιστολής που απεύθυνε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου στην Ομοσπονδία και κατέληξε ότι δεν απαντούν στα μείζονα και πρώτης προτεραιότητας αιτήματα του διεκδικητικού πλαισίου της απεργίας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του ΥΝΑ, που ξεκληρίζει τον κλάδο των ναυτεργατών και όλο το πλέγμα των νομικών κανόνων ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου, που τον συγκροτούν».
 
Επισημαίνεται επίσης ότι: «Πέραν της απόσυρσης του παραπάνω πολυνομοσχεδίου, τα αιτήματα του διεκδικητικού πλαισίου της απεργίας της Ομοσπονδίας περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων και την εφαρμογή τους, την αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν στις συντάξεις των απομάχων, κυρίων και επικουρικών, την αποκατάσταση της άδικης φορολόγησης των Ελλήνων ναυτεργατών και άλλα».
 
Η ΠΝΟ τονίζει ότι οι ναυτεργάτες παρά τις εντεινόμενες πιέσεις και την ενεργοποίηση απεργοσπαστικών μηχανισμών συνεχίζει την επιτυχημένη, όπως τη χαρακτηρίζει, απεργιακή κινητοποίησή τους για τα δίκαια αιτήματά τους και ζητάει για μια ακόμη φορά την κατανόηση των φίλων επιβατών για την ταλαιπωρία που υφίστανται, για την οποία, όμως, οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι οι Έλληνες ναυτεργάτες.

Μοιράσου το άρθρο!