Πολιτική

20/07/2020 - 16:48

«Δεν μπορούμε άλλο. Δε βλέπουμε φως» είπαν στην Μαρία Κομνηνάκα

Τα προβλήματα και τους προβληματισμούς των καταστηματαρχών επί της Καβέτσου άκουσε η βουλευτής στην περιοδεία της το Σάββατο, 18 Ιούλη, το πρωί.

Η αγωνία των καταστηματαρχών ήταν πως μπορούν να τα βγάλουν πέρα οικονομικά με τόσα που έχουν να πληρώσουν σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες κ.λ.π . 

«Δε μας χαρίζουν τίποτα, παρόλο που μείναμε με κλειστά καταστήματα τόσο καιρό, λόγω κορονοϊού, απλώς μεταθέτουν τις πληρωμές». Επεσήμαναν δε ότι και  μετά το άνοιγμα «ο κόσμος που έρχεται για αγορές είναι ελάχιστος και ο τζίρος έχει πτωτική τάση. Δεν ξέρουμε αν μετά το Σεπτέμβρη, που θα αρχίσουν οι διάφορες πληρωμές προς το δημόσιο, θα μπορούμε να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις μας ανοιχτές». Αυτή η αγωνία εκφράστηκε από τους περισσότερους καταστηματάρχες και ζήτησαν την αρωγή του κράτους με πραγματικές διευκολύνσεις και « όχι μόνο λόγια».

Η βουλευτής τους παρότρυνε να συνεχίσουν να διεκδικούν λύσεις για τα προβλήματά τους, γιατί όπως τους επισήμανε, « το κράτος βρίσκει και χρήματα και τρόπο να απαλλάσσει από τη μια μεριά τους μεγάλους ομίλους από φόρους και από την άλλη να τους μπουκώνει με ρευστό χρήμα για να συνεχίσουν απρόσκοπτα την κερδοφορία τους είτε έχουμε οικονομική κρίση είτε όχι».   

Συλλογικά μέσα από τους συλλόγους τους να απαιτούν τη λύση των προβλημάτων τους και να συμμετέχουν μαζί με τους εργαζόμενους, που έχουν κοινά συμφέροντα, στις κινητοποιήσεις τους «γιατί μόνο συσπειρωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε να βρούμε διέξοδο για μια καλύτερη ζωή. Το ότι  διώξαμε τα ΜΑΤ από το νησί μας, με τη μεγαλειώδη κινητοποίηση όλου του λεσβιακού λαού, δείχνει ότι όταν ο λαός το αποφασίσει μπορεί να στείλει στο καλάθι των αχρήστων και Νόμους και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που πάρθηκαν και παίρνονται ενάντια στη θέλησή του».

Το απόγευμα της ίδιας μέρας η βουλευτής περιόδευσε και συζήτησε με τους εργαζόμενους του Αεροδρομίου του νησιού μας και ακολούθως παραβρέθηκε στα εγκαίνια της  24ης Παλλεσβιακής έκθεσης κεραμικής στο Πολύκεντρο Μανταμάδου. Επίσης, στον ίδιο χώρο, επισκέφτηκε την έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Βαλιουτή

Την Κυριακή, 19 Ιούλη, το απόγευμα, περιόδευσε, στα χωριά Κάτω Τρίτος και Ιππειος. Και στα χωριά τα ίδια παράπονα, η ίδια απογοήτευση από τους κατοίκους. «Δεν μπορούμε άλλο. Δεν αντέχουμε άλλα οικονομικά βάρη. Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας. Δε βλέπουμε φως».

Να μη δέχονται αδιαμαρτύρητα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, που οι κυβερνήσεις φορτώνουν στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, για να βγει αλώβητο και με κέρδη το μεγάλο κεφάλαιο, τους τόνισε η βουλευτής. 

Μοιράσου το άρθρο!