Πολιτική

15/02/2013 - 06:46

Δέσμευση Υπουργού για συνέχιση λειτουργίας Ογκολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Δέσμευση Υπουργού για συνέχιση λειτουργίας Ογκολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

yle="text-align: justify;">Στη  Συζήτηση Επίκαιρων Ερωτήσεων της Βουλής απαντήθηκε από τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, η Επίκαιρη Ερώτηση με θέμα την παράλειψη του Ογκολογικού και Αιματολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης «Βοστάνειο» από το νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου που είχε καταθέσει ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, στις 14 Ιανουαρίου.
Όπως επισήμαινε ο Βουλευτής στην Ερώτησή του είναι απολύτως αναγκαίο να συνεχιστεί η λειτουργία του Ογκολογικού Τμήματος, το οποίο σήμερα εξυπηρετεί περισσότερους από 500 ασθενείς, αριθμός που δυστυχώς αυξάνει ολοένα και περισσότερο.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι τόσο οι ίδιοι οι ασθενείς, όσο και οι συγγενείς τους μπορούν να έχουν πρόσβαση στη θεραπεία και την αναγκαία φαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς να επιβαρύνονται με μετακινήσεις εκτός του τόπου διαμονής τους.
Ο Υπουργός Υγείας, κ. Λυκουρέντζος, δεσμεύτηκε για τη συνέχιση λειτουργίας του εν λόγω Τμήματος και ανέφερε πως εντός των προσεχών εβδομάδων θα υπάρξει και επίσημη σχετική κυβερνητική ανακοίνωση που θα εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του Βοστάνειου Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης.


Ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, μετά τη λήξη της συζήτησης στη Βουλή δήλωσε πως:
«Θεωρώ πως η απάντηση του Υπουργού σήμερα στη Βουλή ήταν ξεκάθαρη. Το ογκολογικό και αιματολογικό τμήμα του Νοσοκομείου θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, και χαίρομαι που έχουν αρχίσει πραγματικά και γίνονται αντιληπτές από την Κυβέρνηση οι ιδιαιτερότητες και συνεπώς οι ιδιαίτερες ανάγκες που παρουσιάζουν τα νησιά μας, ώστε αυτές να συνυπολογίζονται κάθε φορά που επίκειται οποιαδήποτε διαρθρωτική διοικητική αλλαγή. Όπως άλλωστε τόνισα και σήμερα, αλλά και όπως τονίζω κάθε φορά, είναι αναγκαίο πλέον σε κάθε Νομοσχέδιο που κατατίθεται να υπάρχει ιδιαίτερη πρόβλεψη για τη νησιωτικότητα».

Υπενθυμίζεται πως για την ανάγκη τροποποίησης του νέου Οργανισμού του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης, αλλά και την ανάγκη διατήρησης της διοικητικής αυτοτέλειας του Νοσοκομείου Λήμνου, ο Βουλευτής είχε πρόσφατα ενημερώσει και το Διοικητή 2ης ΔΥΠε Πειραιώς και Αιγαίου, κ. Ιωάννη Ευδοκιμίδη.

Μοιράσου το άρθρο!