Πολιτική

20/06/2011 - 12:31

Δεύτερη συνάντηση των Προέδρων και μελών Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Λέσβου

Την 18η Ιουνίου 2011 πραγματοποιήθηκε, στα Κεραμειά, η δεύτερη συνάντηση των Προέδρων και μελών Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Λέσβου με την συμμετοχή των Αντιδημάρχων Οικονομικών κ. Πατέστου, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Βατού και  Αγιάσου-Ευεργέτουλα κ. Βουνάτσου.

Οι Πρόεδροι αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κοινότητά του καθενός, αλλά συζήτησαν και για τα γενικότερα ζητήματα του Δήμου. Ακολούθησε ένας εξαιρετικά γόνιμος διάλογος με αφετηρία τις νέες δυνατότητες που δίνει η πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής , καθώς και μελλοντικές ενέργειες για περαιτέρω αναβάθμιση του ρόλου των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

Μεταξύ άλλων έγινε ενημέρωση για την σύσταση και διάθεση της πάγιας προκαταβολής από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών καθώς και τοποθέτηση του κ. Βατού σε ζητήματα πολιτικής προστασίας αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος όπως αυτό της εκχώρησης αρμοδιοτήτων στα κατά τόπους Συμβούλια και του χωροταξικού σχεδιασμού του Δήμου Λέσβου.

Κοινή διαπίστωση όλων των παρευρισκομένων ήταν πώς θα πρέπει να συνεχιστεί ο κύκλος των συναντήσεων - ενημερώσεων με απώτερο στόχο την εύρυθμη λειτουργία όλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του ενιαίου Δήμου Λέσβου.

                                                                                                  Για την Συντονιστική επιτροπή Σινάνης Προκόπης Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Ιππείου

Μοιράσου το άρθρο!