Πολιτική

29/07/2023 - 08:47

 «Διαβολική» χρονική σύμπτωση : Κύτελης και Μηταράκης και... στο βάθος Στεφανής!

Με δύο σημαντικές απώλειες κλείνει αυτή η εβδομάδα.

Κύτελης και Μηταράκης τέλος!

Ο καθένας βέβαια «φεύγει» για διαφορετικούς λόγους.  «Διαβολική» χρονική σύμπτωση για τους πρωταγωνιστές της Βάστριας.  Υπάρχει βέβαια και μια άλλη χρονική σύμπτωση. Χθες  «έσκασε» η είδηση ότι ο Πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης θα έρθει στη Μυτιλήνη – επίσκεψη αστραπή – για να υποστηρίξει τον άλλον αφανή ήρωα της Βάστριας τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αλκιβιάδη Στεφανή! 


Ο νυν Δήμαρχος Μυτιλήνης  Στρατής Κύτελης ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος. Ασφαλώς και ήθελε να είναι ξανά υποψήφιος αλλά πώς να είναι όταν σταδιακά ένα – ένα τα στελέχη του τον εγκαταλείπουν; Πολλοί εκτιμούν ότι το πολιτικό τέλος του Κύτελη ξεκίνησε από τότε που αποφάσισε να στηρίξει με πάθος την πολιτική της Κυβέρνησης για τη δημιουργία της υπερδομής της Βάστριας. Βέβαια ακολούθησαν και πολλά άλλα που τα βλέπουμε καθημερινά πλέον και στην πόλη μας… τα ζούμε! 


Ο Νότης Μηταράκης – ο πρώην Υπουργός Μετανάστευσης και νυν Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μέχρι χθες – αναγκάστηκε να παραιτηθεί καθώς οι διακοπές του στην Πάτμο ενώ η πατρίδα μας καιγόταν προκάλεσε οργή στο Μέγαρο Μαξίμου. Είχαν προηγηθεί βέβαια και μια σειρά από αστοχίες στα νέα του υπουργικά καθήκοντα.  Μέχρι χθες βεβαίως ο ίδιος περηφανευόταν ότι έλυσε το μεταναστευτικό και κατάφερε να επιβάλει την υπερδομή Βάστρια στο νησί μας. Βέβαια για μια σειρά από άλλους λόγους δεν μπόρεσε  (ή ίσως δεν ήθελε) να κάνει το ίδιο και στην εκλογική του Περιφέρεια στη Χίο. 


Διπλό το χτύπημα λοιπόν αυτή την εβδομάδα και για όσους είχαν «ποντάρει» σε Κύτελη και Μηταράκη!  Την συμπαράστασή μας! 


Υπάρχουν και αυτοί που «ποντάρουν» στον αφανή πρωταγωνιστή της Βάστριας και νυν υποψήφιο Περιφέρεια Αλκιβιάδη Στεφανή. Η πρόβλεψη ότι μπορεί να έχει την τύχη των Κύτελη και Μηταράκη προκαλεί αναστάτωση και… επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μυτιλήνη!   Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι η 1η Περιφέρεια «υψηλού κινδύνου»  για τη Νέα Δημοκρατία καθώς όλα τα προγνωστικά δείχνουν ότι ο Κώστας Μουτζούρης κερδίζει την επανεκλογή του και επομένως ο χάρτης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου δεν θα είναι γαλάζιος το βράδυ των εκλογών…. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αλκιβιάδης Στεφανής στις πρώτες του επισκέψεις στα νησιά του Βορείου Αιγαίου άρχισε να αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που έχει αυτό το εγχείρημα και … αν κρίνουμε από την επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Μυτιλήνη για την στήριξή του μπορούμε να καταλάβουμε ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά!  Ακόμη και ιστοσελίδες που είναι δεν είναι τόσο φιλικές προς το νυν Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη αναφέρουν  : «Στο Βόρειο Αιγαίο, ο στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής αναμένεται να προσπαθήσει αλλά τα προγνωστικά δεν είναι υπέρ του να κερδίσει τον νυν περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη». (aftodioikisi.gr)

(Και μια παρατήρηση: ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αλκιβιάδης Στεφανής καλό θα είναι να μην αναφέρει ότι κατεβαίνει υποψήφιος Περιφερειάρχης εκτελώντας εντολή του Πρωθυπουργού ή να κάνει αναλύσεις εξωτερικής πολιτικής για τα νησιά του Αιγαίου… διεκδικεί την θέση του Περιφερειάρχη και όχι τη θέση του Στρατηγού ή Υπουργού Άμυνας ή Εξωτερικών).

Οι εξελίξεις λοιπόν για τους δημιουργούς της Βάστριας δεν είναι σίγουρα αυτές που θα ήθελαν. Αυτοί φεύγουν η Βάστρια όμως μένει! Όπως και να’ χει η Βάστρια κατά πάσα πιθανότητα από αρχές του φθινοπώρου θα είναι γεγονός και θα τεθεί σε λειτουργία! Και αν κρίνουμε από τις τελευταίες εξελίξεις (και αφίξεις) στο μεταναστευτικό είναι θέμα χρόνου να αποκτήσει πληρότητα 100% και… να ξεκινήσουν συζητήσεις για επέκταση! 

Μοιράσου το άρθρο!