Πολιτική

21/12/2012 - 14:43

Διαγράφονται ομόφωνα οι 4 Δημοτικοί Συμβούλοι - Δήλωση Δημήτρη Βουνάτσου

Διαγράφονται ομόφωνα οι 4 Δημοτικοί Συμβούλοι

yle="text-align: justify;">Ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Χθες, Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012, και ώρα 18:30, συνεδρίασε στο Παλιό Δημαρχείο του τ. Δήμου Μυτιλήνης, η Δημοτική Παράταξη των Δημοτικών Συμβούλων του Συνδυασμού «ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ», προσκληθείσα εγγράφως, κατά το άρθρο 66, παράγραφοι 3,5 και 6 του Ν. 3852/2010 ΦΕΚ Α΄, 87/7-6-2010, για να αποφασίσει επί της γραπτής εισηγήσεως του Δημάρχου, δια της οποίας, παραπέμφθηκαν επί διαγραφή τα μέλη της, Δημοτικοί Σύμβουλοι,
1.    Δόλκα Σοφία, σύζ. Γεωργίου,
2.    Παρασκευαΐδης Παναγιώτης του Χαριλάου,
3.    Πολίτης Σταύρος του Αναστασίου,
4.    Πατέστος Αποστόλος του Αθανασίου,


για τους συγκεκριμένους, αιτιολογημένους λόγους, της βαρύτατα επιλήψιμης συμπεριφοράς τους, τους διαλαμβανομένους στην από 18-12-12 πρόσκληση- εισήγησή του.
Η πρόσκληση- εισήγηση αυτή, επιδόθηκε και στους προαναφερόμενους τέσσερις συμβούλους, για να παραστούν και να δικαιολογήσουν την συμπεριφορά τους αυτή, και να αποκρούσουν τους λόγους της παραπομπής των επί διαγραφή, έχοντες τα ίδια δικαιώματα με τους υπολοίπους συμβούλους της Παράταξης. Ουδείς εξ’ αυτών προσήλθε, ούτε απέστειλε κανένα υπόμνημα.


Παρέστησαν είκοσι (20) Δημοτικοί Σύμβουλοι της Πλειοψηφίας. Ο Δήμαρχος ανέλυσε λεπτομερέστατα τους λόγους της γραπτής παραπομπής των ανωτέρω, κατέθεσε δε και γραπτά ντοκουμέντα, καθώς και λοιπά στοιχεία, όπως τοπικές εφημερίδες, CD, με τοποθετήσεις των παραπεμπομένων από συνεντεύξεις  τους σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, επιστολές, έγγραφα, και λοιπά ντοκουμέντα, και ζήτησε τη διαγραφή των ως άνω.
Κατόπιν, έλαβαν το λόγο και τοποθετήθηκαν και οι είκοσι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι της Παράταξης  της «ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ», αρκετοί των οποίων προσέθεσαν και άλλα επιβαρυντικά στοιχεία, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τους επί διαγραφή λόγους της βαρύτατα επιλήψιμης συμπεριφοράς των παραπεμπτομένων, τους διαλαμβανόμενους στην εισήγηση Δημάρχου.


Κατά τη διεξαχθείσα φανερή ονομαστική ψηφοφορία, ομοφώνως, οι είκοσι παρόντες Σύμβουλοι, αποδεχόμενοι τη εισήγηση του Δημάρχου, απεφάσισαν την διαγραφή των ως άνω.
ΕΠΕΙΔΗ, οι διαγραφέντες  με τις πράξεις τους, έπληξαν βαρύτατα την πολιτική συνοχή και το κύρος της Παράταξης, στοχεύοντας με την ομαδοποίησή τους και τις προσυνεννοήσεις τους, και με τους ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς τους, και την ιδιοτελή συνολική συμπεριφορά τους, στην εξυπηρέτηση προσωπικών τους επιλογών, τακτικών και στρατηγικών και μόνο, δίχως αρχές και θέσεις πολιτικές, πέραν των ύβρεων και ψευδών τους, κατ’ εξακολούθησιν, επιχειρώντας να τις εμφανίσουν ψευδεπιγράφως, ως δήθεν ιδεολογικοπολιτικές διαφωνίες, με κορωνίδα τη καταψήφιση της εισήγησης  της Δημοτικής Αρχής επί των δημοτικών τελών, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, της 12ης Δεκεμβρίου 2012, συνταχθέντες με την τυφλή και χαοτική  γραμμή της Αντιπολίτευσης, με την οποία συνοδοιπόρησαν για μια φορά ακόμα, επιχειρήσαντες να εμφανιστούν ως «προστάτες των δημοτών» και εμάς τους  λοιπούς συναδέλφους τους, ως «φορομπήχες-εχθρούς των Δημοτών» μας.


ΕΠΕΙΔΗ, οι παραπεμφθέντες εγνώριζαν πολύ καλά ότι, ιδίως σε ότι αφορά τα δημοτικά τέλη, επιχειρήθηκε από τη Δημοτική Αρχή ένας εξορθολογισμός τους και μια δικαιότερη κατανομή τους, αφού, αυτά σε άλλες περιπτώσεις, παρέμειναν αμετάβλητα, σε άλλες περιπτώσεις, μειώθηκαν, και σε άλλες περιπτώσεις αυξήθηκαν, στο όνομα της δικαιοσύνης, συμφωνήσαντες οι 2ος και 3ος κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της 15ης  Νοεμβρίου 2012, ενώ η πρώτη εξ’ αυτών, κληθείσα σε προηγούμενες συνεδριάσεις του ίδιου Οργάνου, επί αυτού του θέματος, ουδόλως αντέλεξε, ο δε 4ος υποστηρίζοντας τις έωλες και αστήρικτες απόψεις του.
ΕΠΕΙΔΗ, στο τελευταίο αυτό ζήτημα, με την καταψήφιση των δημοτικών τελών, ανοίχθηκε διάπλατα ο δρόμος να τεθεί ο Δήμος Λέσβου υπό την επιτροπεία του λεγόμενου «Παρατηρητηρίου» που ιδρύθηκε με το 3ο Μνημόνιο, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει πλέον ο Δήμος μας να μαζέψει τα σκουπίδια από τον προσεχή Ιούνιο, επιβολή αυξήσεων των ίδιων εσόδων από φόρους και τέλη, δικαιώματα και εισφορές  και να τεθούν σε διαθεσιμότητα-απόλυση καινούργιοι υπάλληλοί μας, και να επέλθουν οι λοιπές δυσμενείς συνέπειες της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, (ΦΕΚ 228/18-11-12, τεύχος Α), τιθέμενος ουσιαστικά σε κατάσταση «πτώχευσης».
Αρνήθηκαν εξ’ άλλου οι διαγραφέντες  και την εισαγωγή ενός σύγχρονου συστήματος ακριβούς καταμέτρησης των τετραγωνικών μέτρων των πάσης φύσεως κτισμάτων , άρα και πλήρους δικαιοσύνης στην καταβολή των δημοτικών τελών, όπως αυτό εφαρμόζεται στους Δήμους Ζακύνθου, Κέρκυρας, Σάμου, Πρέβεζας και άλλους, το οποίο θα εφαρμοζόταν και στο Δήμο μας, εντός του 2013, με το οποίο, θα εξοικονομούνταν χρήματα, ώστε να καταστεί δυνατή η μείωση των ανταποδοτικών τελών.


Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Παράταξη της «ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ», προσβλέπουν με εμπιστοσύνη προς τους συνδημότες μας, οι οποίοι κατανοούν τις τρομερές δυσκολίες, διοικητικές, λειτουργικές και οικονομικές, που επέφερε η αναγκαστική συνένωση των 13 τέως Δήμων σε έναν Δήμο-τέρας. Και οι οποίοι γνωρίζουν επίσης, την εξαιρετική προσπάθεια που καταβάλαμε τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας μας, να συμμαζέψουμε το τεράστιο χρέος που μας εγκατέλειψαν οι προηγούμενοι Δήμοι, το οποίο μειώσαμε, επιβάλοντας αυστηρότατες οικονομίες, κατά 50% έως 60%, τα δύο τούτα χρόνια, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Ταμείου του Δήμου μας. Κατανοούν επίσης τις απερίγραπτες δυσκολίες που επήλθαν στην λειτουργία του Δήμου μας με τις περικοπές κατά 60% των πάσης φύσεως χρηματικών εκταμιεύσεων προς όλους τους Δήμους της Επικράτειας, το ίδιο αυτό χρονικό διάστημα, από τις Κυβερνήσεις της Χώρας, στο όνομα των Μνημονίων. Γνωρίζουν ακόμα ότι περισώσαμε από την απένταξη απ τα διάφορα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και τη Τέταρτη Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση, μεγάλης σημασίας έργα, που είχαν εγκαταλειφθεί, εργαζόμενοι σκληρά και εντάξαμε αρκετά καινούρια, εν μέσω μάλιστα και πρωτοφανών απεργιακών κινητοποιήσεων.


 Εμείς, η Πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής, ενδυναμωμένοι από την πρόσφατη κρίση που δημιούργησαν οι διαγραφέντες, για ιδιοτελείς και μόνο σκοπούς, επαναλαμβάνω, και μετά το ξεκαθάρισμα της άρρωστης αυτής μεθοδευμένης κατάστασης, υποσχόμαστε στους συνδημότες μας, ότι ενωμένοι σαν μία γροθιά, θα εξακολουθούμε, μέχρι το τέλος της θητείας μας, με πλήρη διαφάνεια, ισονομία, ισοπολιτεία, απόλυτη καθαρότητα, τιμώντας της εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας, παρ’ όλες τις αντιξοότητες, να φέρουμε σε πέρας τα καθήκοντά μας, υπηρετώντας την Αυτοδιοίκηση και τους ίδιους, μη υποκύπτοντας σε εκβιαστικά διλήμματα και απίστευτους λαϊκισμούς και διαστρεβλώσεις της αλήθειας. »


Διαβάστε επίσης:

Επιστολή «αποσυνθέτει» το Δημήτρη Βουνάτσο και την παράταξή του


 

Μοιράσου το άρθρο!