Πολιτική

21/01/2014 - 05:34

Διακήρυξη αρχών από την «αΓΕΡΑστη Ανεξάρτητη Κίνηση»

Μ

ε πολύ ικανοποιητική προσέλευση κατοίκων της περιοχής (περισσότερα από 120 άτομα), η «αΓΕΡΑστη Ανεξάρτητη Κίνηση» πραγματοποίησε, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014, στην Αίθουσα Πολιτισμού «Οδυσσέας Ελύτης» στον Παπάδο, τη δεύτερή της ανοιχτή συγκέντρωσης-συζήτηση.
Αυτή τη φορά, στους παρευρισκόμενους που ήταν, κατά κύριο λόγο, Γεραγώτες πολίτες και λιγότεροι πρώην και νυν αυτοδιοικητικοί, δόθηκε από τους διοργανωτές, για μελέτη και ανταλλαγή απόψεων, η ιδρυτική δήλωση της Κίνησης, ενώ αναγνώστηκε και η Διακήρυξη των αρχών της.
Ακούστηκαν γόνιμοι προβληματισμοί, αγωνίες και προτάσεις, ενώ επιβεβαιώθηκε το μήνυμα για δημιουργία αντίστοιχων κινήσεων και σε άλλες περιοχές της Λέσβου, αρχής γενομένης από τη Μυτιλήνη.
Στο τέλος της συζήτησης, συστάθηκε Επιτροπή Δράσης, η οποία θα αναλάβει να μεταφέρει τις θέσεις, τις προτάσεις και το όραμα της Κίνησης σε όλους τους Γεραγώτες και να διοργανώσει παρόμοιες συζητήσεις και στα άλλα χωριά της περιοχής.
Τη βοήθειά του στον συντονισμό της συζήτησης, πρόσφερε, για άλλη μια φορά, με επιτυχία, ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» διαλόγου της Γέρας, κ. Τζάνος Στεφανέλλης.
 

Μοιράσου το άρθρο!