Πολιτική

25/05/2012 - 21:23

Διάλογος της Δημοκρατικής Αριστεράς με τους πολίτες για το εκλογικό αποτέλεσμα

yle="text-align:justify;">Την Τετάρτη 23 Μάιου έγινε ανοιχτή συνάντηση μελών και φίλων της Δημοκρατικής Αριστεράς με στόχο την εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων και τον προγραμματισμό δράσης για τη νέα εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου. Εκφράστηκε ικανοποίηση για το εκλογικό αποτέλεσμα με δεδομένο ότι η Δημοκρατική Αριστερά είναι ένα νέο κόμμα χωρίς μηχανισμό, ενώ ταυτόχρονα ο λόγος που αναπτύσσει είναι μεστός με συγκεκριμένες θέσεις, χωρίς τους λαϊκισμούς, τα συνθήματα και τις συνεχείς «κωλοτούμπες» των αντιπάλων που σκόπευαν πρώτιστα στο να χαϊδέψουν τα αυτιά και το συναίσθημα των αγανακτισμένων ψηφοφόρων παρά να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας

Οι συμμετέχοντες τοποθετήθηκαν για τον τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος Φ. Κουβέλης χειρίστηκε τις μετεκλογικές εξελίξεις τόσο αναφορικά με τη πρόταση για αριστερή κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ που όμως έμεινε ανεκμετάλλευτη, όσο και για την επίμονη προσπάθεια του για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με προγραμματικές θέσεις προοδευτικής κατεύθυνσης ώστε να μην συρθεί η χώρα σε νέες εκλογές. Επέκριναν τη στάση των άλλων κομμάτων –και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ- που κινήθηκαν περισσότερο με το βλέμμα στραμμένο στην αύξηση των εκλογικών τους ποσοστών παρά στη σωτηρία της χώρας.

Η υπεύθυνη αυτή στάση του Φ.Κουβέλη αλλά και των στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς όπως παρουσιάστηκαν με καθαρότητα και συνέπεια στα ΜΜΕ, αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για το άμεσο μέλλον όπως καταγράφεται ήδη στα αυξημένα ποσοστά που παίρνει το κόμμα στα μετεκλογικά γκάλοπ. Οι παρευρισκόμενοι υπογράμμισαν την αναγκαιότητα να υπάρξει κυβέρνηση στις 17 Ιουνίου με τις δυνάμεις που θέλουν την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ αλλά και τη σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση. Υπογράμμισαν ακόμη την ανάγκη για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία τόσο του κράτους όσο και του ιδιωτικού τομέα με βάση το δημόσιο συμφέρον και μακριά από τη διαπλοκή και το πελατειακό σύστημα.

Τέλος αποφασίστηκε η συγκρότηση Εκλογικής Επιτροπής που θα  αναλάβει πρωτοβουλίες για να ανοίξει διάλογο με τους πολίτες των νησιών τόσο πάνω στα μεγάλα εθνικά προβλήματα, όσο και τις λύσεις που πρέπει να δοθούν τοπικά στα νησιά ώστε να βγούμε από τη κρίση.

Η Δημοκρατική Αριστερά Λέσβου συνεχίζοντας το διάλογο με όλους τους πολίτες θα βρίσκεται το Σάββατο 26 Μαϊου στις 8.30 το βράδυ στο πεζόδρομο του Πλωμαρίου για μια ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Εθνικά διακυβεύματα και τοπικές λύσεις. Χαράζοντας τη πορεία για έξοδο από τη κρίση».

Μοιράσου το άρθρο!