Πολιτική

06/06/2011 - 16:12

Διεθνές Συνέρδιο στο Πλωμάρι από 14 έως 18 Ιουνίου 2011

4ο Διεθνες Συνεδριο: “Nanowires 2011- Structural, electronic and transport properties of quantum wires”. Το 4ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα “Nanowires2011- Structural, electronic and transport properties of quantum wires” («Νανοσύρματα/Νανονήματα 2011- Δομικές, ηλεκτρονιακές και αγώγιμες ιδιότητες των κβαντικών συρμάτων»), θα πραγματοποιηθεί από 14 έως 18 Ιουνίου 2011, στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου Λεσβου.

Πραγματοποιείται με την ευγενική συνεργασία του Δήμου Λέσβου και του Κοινοτικού Διαμερίσματος Πλωμαρίου.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα κηρύξει ο δήμαρχος Λέσβου κ. Δ. Βουνάτσος, την Τρίτη 14 Ιουνίου 20011, στις 09.00 π.μ. Οι εργασίες του συνεδρίου επικεντρώνονται στις πρόσφατες εξελίξεις ενός σημαντικού τομέα της Νανοτεχνολογίας, που αφορούν την ανάπτυξη τις ιδιότητες και τις εφαρμογές των νανοσυρμάτων. Οι εργασίες περιλαμβάνουν: · χαιρετισμούς, εναρκτήρια και καταληκτική ομιλία · τέσσερες ημέρες συνεδρίου με επιστημονικές ανακοινώσεις και συζητήσεις · συμπεράσματα Η φετινή διοργάνωση έρχεται ως συνέχεια της επιτυχίας και της ανταπόκρισης των εργασιών των προηγουμένων διοργανώσεων (Lyon-France 2008, Lausanne-Switzerland 2009, Heraklion-Greece 2010). Θα παρουσιαστούν συνολικά 60 εργασίες (43 προφορικές και 17 σε αφίσες (posters)). Ο τόπος διεξαγωγής του συνεδρίου είναι συμβολικός αφού πραγματοποιείται στο τόπο καταγωγής του μεγάλου Έλληνα φυσικού επιστήμονα και φιλοσόφου του Βενιαμίν Λεσβίου (1759-1824) του εισηγητού της θεωρίας του Πανταχικινήτου. Στα πλαίσια του συνεδρίου θα οργανωθούν εκδηλώσεις και περιηγήσεις των συνέδρων που στοχεύουν στην τουριστική προβολή του Πλωμαριού. Το συνέδριο είναι ανοικτό στην επιστημονική κοινότητα. Το επόμενο συνέδριο της σειράς αυτής θα πραγματοποιηθεί το 2012 στο Βερολίνο της Γερμανίας._

Τέλος._

Γενικές πληροφορίες: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν στην επίσιμη ιστοσελίδα του συνεδρίου

http://www.iesl.forth.gr/conferences/nw2011

Οργανωτική Επιτροπη συνεδρίου: Dr. Antonis Andriotis (IESL/FORTH, Crete, Greece) Dr. Maurizia Palummo (Universita di Roma, Tor Vergata, Italy) Dr. Riccardo Rurali (ICMAB-CSIC, Barcelona, Spain)

Υπεύθυνος Επικοινωνίας Οργανωτικής Επιτροπής NW2011: Δρ. Αντώνης Ανδριώτης E-mail: andriot@iesl.forth.gr

Μοιράσου το άρθρο!