Πολιτική

27/12/2013 - 18:44

Δικαιώση για το πρώην Δήμο Θερμής: 100.000 Ευρώ καταδίκη ΤΣΑΥ για «Σάρλιτζα»

Δικαιώση για το πρώην Δήμο Θερμής: 100.000 Ευρώ καταδίκη ΤΣΑΥ για «Σάρλιτζα»

Την Πέμπτη ο κ. Βουνάτσος, μετέβη στο πρώην Ξενοδοχείο «Σάρλιτζα», για το οποίο με πρόσφατη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης,  που εκδόθηκε πρόσφατα, καταδικάζει το ΤΣΑΥ στην επισκευή του μοναδικού αυτού ξενοδοχείου – διατηρητέου μνημείου και καταλογίζει αποζημίωση 100.000 Ευρώ, προς το Δήμο Λέσβου, για ηθική βλάβη, δικαιώνοντας τον πρ. Δήμαρχο Θερμής, Δημήτρη Καμενή, που κίνησε το θέμα, αλλά και την παρούσα Δημοτική Αρχή, που συνέχισε και υποστήριξε τη διεκδίκηση. Σε σχετική δήλωση του, ο Δήμαρχος, επανέλαβε ότι πρόκειται για μια ιστορική απόφαση, που μετά από πολλά χρόνια και σκληρούς αγώνες, επιβάλει ουσιαστικά τη διάσωση του «Σάρλιτζα».

Τέλος, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τον Παραδοσιακό Μύλο της Παραλίας Θερμής, του οποίου το έργο εξωραϊσμού του Περιβάλλοντος Χώρου, προϋπολογισμού 440.000 Ευρώ, εντάχθηκε πρόσφατα με αίτηση – πρόταση της Δημοτικής Αρχής, στο Πρόγραμμα Ο.Σ.Α.Π.Υ. (Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου), με προϋπολογισμό 440.000 Ευρώ. Ειδικότερα, το εν λόγω έργο αφορά στην πλακόστρωση του χώρου, τον ηλεκτροφωτισμό του, την δημιουργία αξόνων κίνησης πεζών, ενός αμφιθεατρικού χώρου υπαίθριων παραστάσεων,  υπαιθρίου χώρου εκθέσεων, χώρου σκακιού και μιας παιδικής χαράς. Ακόμη, προβλέπονται θέσεις στάθμευσης και επαρκείς χώροι πρασίνου, ώστε η νέα μορφή του περιβάλλοντος χώρου του παραδοσιακού Μύλου στην παραλία Θερμής, να αποτελεί σημείο αναφοράς της ευρύτερης περιοχής.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή ο κ Βουνάτσος, τόνισε ότι πρόκειται για ένα έργο που αναβαθμίζει αισθητικά και αναδεικνύει την περιοχή, με στόχο την αξιοποίησή της από τους κατοίκους, και βεβαίως, την προσέλκυση περισσοτέρων επισκεπτών και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Μοιράσου το άρθρο!