Πολιτική

12/06/2013 - 14:18

Δήλωση Δημάρχου Λέσβου κ. Δημήτρη Βουνάτσου για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Η Κυβέρνηση απεφάσισε εντελώς αιφνιδιαστικά, να κλείσει  την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, συμπεριλαμβανομένων και των περιφερειακών  σταθμών βεβαίως.

Πιστεύω ότι αρκετά από εκείνα τα οποία καταμαρτυρεί η χθεσινή δήλωση του κ. Κεδίκογλου, μπορούσαν να έχουν επιλυθεί με ειλικρινή  διάλογο μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, προτού οδηγηθούν τα πράγματα εδώ που οδηγήθηκαν.

Σε μια σύγχρονη Δημοκρατική Χώρα, είναι αδιανόητο να μην υπάρχει δημόσια ραδιοτηλεόραση, που να λειτουργεί με αντικειμενικότητα, πολυφωνία και ελεύθερη έκφραση.

Με την χθεσινή Κυβερνητική απόφαση, πλήττεται καίρια και η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη δυνατότητα της επικοινωνίας και ενημέρωσης με τους πολίτες τόσο στο εσωτερικό, όσο και με τους ομογενείς μας, όπου γης.

Ειδικότερα για μας τους Αιγαιοπελαγίτες, το κλείσιμο του σταθμού της ΕΡΑ Αιγαίου, που εδρεύει στην πόλη της Μυτιλήνης, την λειτουργία της οποίας εγκαινίασε ο τότε Υπουργός Αιγαίου, αείμνηστος Γιαννόπουλος Ευάγγελος, στις 28 Φεβρουαρίου του 1988, σε υλοποίηση της απόφασης του αείμνηστου τότε Πρωθυπουργού, Ανδρέα Παπανδρέου, χάριν του Εθνικού συμφέροντος, εγώ δε, ήμουν παρών στα εγκαίνεια της λειτουργίας του, ως Βουλευτής, εις πάσαν περίπτωσιν, αποτελεί βαρύτατο πλήγμα και μ’ αυτήν την διάσταση.

Καλώ τους Εκπροσώπους της Κυβέρνησης στο Νησί μας, τους κατέχοντες Κυβερνητικές θέσεις Λεσβίους πολιτικούς, τους Βουλευτές του Νομού, όλους τους άλλους παράγοντες της Δημόσιας ζωής, τους εκπροσώπους των πάσης φύσεως φορέων του Νησιού μας, τους συνδημότες μας, καθώς και τις ομογενειακές μας οργανώσεις, όπου γης, να ενώσουν με την Δημοτική Αρχή την φωνή διαμαρτυρίας, απαιτώντας από τον κ. Πρωθυπουργό, την ανάκληση της ως άνω Κυβερνητικής απόφασης  και την επίλυση των όποιων λόγων την υπαγόρευσαν, με διάλογο με τους εργαζομένους στην ΕΡΤ-ΕΡΑ Αιγαίου και με γνώμονα όχι μόνο το Δημόσιο Συμφέρον, αλλά, πολύ περισσότερο, για μας τους Αιγαιοπελαγίτες και αυτό των κατοίκων των νησιών μας, κυριάρχως δε, το Εθνικό Συμφέρον, σε τούτην εδώ την ακριτική περιοχή.

Τέλος, συμπληρώνω, ότι αναλόγου περιεχομένου Σχέδιο ψηφίσματος, θα εισηγηθώ προς το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει σήμερα ώρα 6 το απόγευμα.

Μοιράσου το άρθρο!