Πολιτική

16/03/2011 - 20:54

Δήλωση Δ.Βουνάτσου για Παιδικούς Σταθμούς

up date 20:30 Λόγω της αυριανής πανελλήνιας απεργίας των ΜΜΕ αναβάλλεται η αυριανή συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Λέσβου Δημήτρη Φωκίωνα Βουνάτσου και των λοιπών προσώπων που αναφέρονται στο σημερινό δελτίο τύπου για την Παρασκευή 18 Μαρτίου στη 1 το μεσημέρι.

Ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτριος Φωκίων Βουνάτσος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του τέως Δήμου Μυτιλήνης, κατόπιν της γενομένης επίσχεσης εργασίας των υπαλλήλων που εργάζονται σ’ αυτούς με σύμβαση μίσθωσης έργου και με μερική απασχόληση, θα λειτουργήσουν με το υπηρετούν μόνιμο προσωπικό, το οποίο εξασφαλίζει τις συνθήκες πλήρους προστασίας των παιδιών στους Σταθμούς αυτούς.

Κατανοούμε απόλυτα και σεβόμαστε τα δικαιώματα των εργαζομένων μας στους ως άνω Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του τέως Δήμου Μυτιλήνης και επαναλαμβάνουμε τη διαβεβαίωσή μας που τους δώσαμε σε συναντήσεις που είχαμε μαζί τους, ότι μέχρι τέλους Μαρτίου θα τους καταβληθούν μισθοί τριών καθυστερημένων μηνών, μόνο, επειδή άλλα διαθέσιμα χρήματα τώρα ο Δήμος Λέσβου δεν διαθέτει. Τα δε υπόλοιπα θα τους καταβληθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Ειλικρινά, λυπούμαστε για τις εξελίξεις αυτές. Δυστυχώς πληρώνουμε, ως νέα Δημοτική Αρχή, τα σπασμένα που δημιούργησαν οι προκάτοχοί μας. Αύριο, ημέρα Πέμπτη, ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Απόστολος Πατέστος, ο Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Δήμου Μυτιλήνης» Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.,Δ. «Δ.Ο.Κ.Π.» Παναγιώτης Μαγγούσης και η Προϊσταμένη Διεύθυνσης του Ν.Π.Δ.,Δ. «Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Δήμου Μυτιλήνης» Θεοφανή Σημιακάκη για το πρόβλημα τούτο θα δώσουν συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ στο γραφείο του Δημάρχου Λέσβου Ελ. Βενιζέλου 13-17, τα οποία και παρακαλούμε να προσέλθουν στην ως άνω συνέντευξη. Δηλώνουμε προς τους γονείς των παιδιών ότι καμία ανησυχία δεν θα πρέπει να έχουν για την ασφαλή ενδιαίτηση των παιδιών τους, τους οποίους και παρακαλούμε να εφοδιάσουν τα παιδιά τους με το απαραίτητο ταπεράκι φαγητού στους προαναφερόμενους παιδικούς σταθμούς που από αύριο δεν θα διαθέτουν μάγειρα.

Μοιράσου το άρθρο!