Πολιτική

08/11/2010 - 18:48

Δήλωση Ηλ.Γιαννίρη,επικεφαλής του συνδυασμού «Οικολογικός Άνεμος στο Βόρειο Αιγαίο»

Ο επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού «Οικολογικός Άνεμος στο Βόρειο Αιγαίο», Ηλίας Γιαννίρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι αισιόδοξο ότι οι προτάσεις μας και το πρόγραμμά μας για το Βόρειο Αιγαίο θα εκπροσωπούνται στο νέο αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο.

Παράλληλα, η επιλογή του συνδυασμού μας στο πρόσωπό μου, ως το μόνο μη-Λέσβιο υποψήφιο Περιφερειάρχη, με επιφορτίζει με την ευθύνη της εκπροσώπησης των συμφερόντων και των μικρότερων νησιών της Περιφέρειας, που δεν πρέπει να παραμελούνται πλέον από το νέο αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ευχαριστώ όσους συστρατεύθηκαν με το συνδυασμό μας, αλλά και την κοινωνία των ενεργών πολιτών των νησιών μας, που διέκριναν στον «Οικολογικό Άνεμο» μια καθαρή φωνή πολιτικής υποστήριξης του περιβαλλοντικού και κοινωνικού τους έργου. Ο Οικολογικός Άνεμος φύσηξε  σε όλο το Αιγαίο μήνυμα αλλαγής στη συνείδηση των πολιτών. Ευχαριστούμε όλους τους συμπολίτες μας που μας ψήφισαν και υποσχόμαστε οτι  θα είμαστε  παρόντες με θέση και άποψη για να στηρίξουμε μια βιώσιμη ανάπτυξη στο Αιγαίο.

Διαβεβαιώνω  όλους του συμπολίτες του Βορείου Αιγαίου ότι στο περιφερειακό συμβούλιο θα είμαστε μια δύναμη αρχών, καινοτόμων και δημιουργικών προτάσεων και κριτικής, χωρίς στείρες αρνήσεις. Θα αγωνιστούμε ώστε να σταματήσει η κακοποίηση του κοινωνικού, πολιτιστικού και περιβαλλοντικού πλούτου του Βορείου Αιγαίου, να αναδειχτούν  και να υποστηριχθούν θετικά έργα και πρωτοβουλίες και να προσαρμόζονται οι ανθρώπινες παρεμβάσεις στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νησιών μας.

Αναγνωρίζουμε ότι είμαστε μέρος μιας γενικότερης ενίσχυσης των δυνάμεων της πολιτικής οικολογίας σε όλη τη χώρα, γεγονός ελπιδοφόρο για την κοινή αντιμετώπιση της νησιωτικότητας της χώρας και για μια ελπιδοφόρα προοπτική τόσο για το νέο θεσμό της αιρετής περιφέρειας όσο και για τη χώρα.

Δώσαμε μια ωραία μάχη. Ριζώνουμε στις τοπικές κοινωνίες. Από εδώ κι έπειτα, όμως, μας περιμένουν οι ουσιαστικές μάχες: για τα συλλογικά αγαθά, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ποιότητα ζωής.

Μοιράσου το άρθρο!