Πολιτική

08/04/2019 - 16:26

Δήλωση Ιωάννας Βαλλίνα: Συμπαρατάσσομαι με την Χριστιάνα Καλογήρου - Η απόφαση μου στηρίζεται σε δύο πυλώνες

Ο πρώτος είναι το γεγονός ότι τον Μάιο κατεβαίνουμε σε αυτοδιοικητικές εκλογές και όχι εθνικές. Επομένως, η συμμαχία μου μαζί της αφορά στην συμπόρευση πάνω σε έναν αναπτυξιακό άξονα για το Βόρειο Αιγαίο και όχι σε κομματικές τοποθετήσεις. Έχει αποδείξει με την πορεία της, ότι όχι μόνο έχει όραμα αλλά ενθαρρύνει και υλοποιεί όλες τις υγιείς προσπάθειες, αναπτυξιακές, επιστημονικές, επιχειρηματικές, συλλογικών φορέων ή ιδιωτών, που συμβάλλουν στην ανάδειξη της φυσιογνωμίας της περιφέρειας μας, την αξιοποίηση των πλούσιων πόρων της και το πέρασμά της στην επόμενη μέρα με γνώμονα την αειφορία, την αξιοκρατία και τη σκληρή εργασία. Η συνεργασία μας βασίζεται στο κοινό αυτό όραμα, τις κοινές ηθικές αξίες και την σπάνια εργατικότητα και αποτελεσματικότητά της. Παράλληλα, η πολύπλευρη εμπειρία της αποτελεί παράγοντα σταθερότητας στις προκλήσεις που φέρνει το άμεσο μέλλον στο βορειοανατολικό Αιγαίο και το νησί μας.


Ο δεύτερος είναι ότι η Χριστιάνα είναι γυναίκα. Η έμφυλη ταυτότητα που περνάει συχνά σε δεύτερη μοίρα ή δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη, επηρεάζει τον τρόπο που δρούμε, περισσότερο ίσως και από τις «πολιτικές», λεγόμενες,  επιλογές μας. Για μένα αποτελεί ξεκάθαρη πολιτική επιλογή να ενισχύσω τον αγώνα μιας γυναίκας, από τις ελάχιστες που έχουν καταφέρει να βρίσκονται σε τόσο υψηλή θέση στην (αυτο)διοίκηση και τη δημόσια σφαίρα.  Όντας και εγώ μία γυναίκα, αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας και ελεύθερη επαγγελματίας, ιδιότητες από τις οποίες έχει κι εκείνη δώσει τις δικές της μάχες  καταλαβαίνω καλύτερα από κάθε άλλον, τον αγώνα που απαιτείται σε πολλαπλά πεδία για να βρεθεί κάποια στη θέση της και να λειτουργήσει αποτελεσματικά με γνώμονα την προσφορά στην κοινωνία. Θεωρώ ότι η θέση των σπουδαίων γυναικών δεν είναι πίσω από άντρες , αλλά δίπλα τους σαν ίσες προς ίσους. Η Χριστιάνα έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε διαφορετικές εκλογικές αναμετρήσεις και πόστα δημόσιας ευθύνης και αποτελεί φάρο στην προσπάθεια που δίνουμε εμείς οι γυναίκες  για την πολύπαθη ισότητα.


Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω το μέτρο και την ευγένεια, που χαρακτηρίζει την ίδια και την στενή ομάδα των συνεργατών της, εχέγγυα πολιτικού ήθους.


Δευτέρα 8 Απριλίου 2019
Ιωάννα Βαλλίνα
Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Μοιράσου το άρθρο!