Πολιτική

29/07/2020 - 23:10

Δήλωση Παναγιώτη Χριστόφα ενάντια στη σχεδιαζόμενη επέκταση του ΚΥΤ της Μόριας

Ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Χριστόφας παρεμβαίνει για όσα έγιναν και για όσα ακούγονται στη Μόρια... Το σίγουρο είναι ότι κάτι βρωμάει... Και το παράξενο είναι η σιωπή στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και η κωλοτούμπα όσων επέλεξαν να ανεβούν στο "όχημα" Μηταράκη... Η δήλωση στου Παναγιώτη Χριστόφα:

Δήλωση Παναγιώτη Χριστόφα ενάντια στη σχεδιαζόμενη επέκταση του ΚΥΤ της Μόριας

Η χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με ιδιοκτήτες εκτάσεων παρακείμενων στο ΚΥΤ της Μόριας, με στόχο να τους πείσουν να νοικιάσουν τις εκτάσεις αυτές με υψηλό αντίτιμο (αλλιώς σημειώθηκε ότι θα τις επιτάξουν), έρχεται σε συνέχεια των σχετικών αποφάσεων που έχουν δημοσιευτεί και επιβεβαιώνει με τον πλέον σαφή τρόπο ότι πολιτική επιλογή του Υπουργείου είναι η επίσημη αύξηση της χωρητικότητας του ΚΥΤ της Μόριας με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Στεκόμαστε απέναντι σε αυτή την επιλογή, συνεχίζουμε να διαφωνούμε με τη δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και διεκδικούμε άμεση αποσυμφόρηση των υφισταμένων δομών έως το οριστικό κλείσιμο τους.

Είναι καιρός η κυβέρνηση να ακούσει τα δίκαια αιτήματα των νησιωτών και να σταθεί στο πλευρό τους, όπως άλλωστε προεκλογικά, μόλις ένα χρόνο πριν δεσμευόταν.

 

Παναγιώτης Χριιστόφας

 

----

Μοιράσου το άρθρο!