Πολιτική

13/03/2012 - 16:55

Δήλωση της Αντιδήμαρχου Τ. Πνακά σχετικά με την απομακρυνση της Εφορεία και του ΙΚΑ από την Καλλονή

yle="text-align:justify;">Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι οι εγκληματικές ενέργειες κατά της Λέσβου συνεχίζονται με τάχιστο ρυθμό καθώς μετά τον Μόλυβο και τον Πλωμάρι κτλ σχεδιάζουν να κλείσουν και από την Δημοτική Ενότητα Καλλονής, μια περιοχή που εξυπηρετεί το μισό νησί, ακόμα δυο (2) υπηρεσίες όπως είναι η Εφορεία Καλλονής και το υποκατάστημα ΙΚΑ Καλλονής. Αυτό σημαίνει την συνεχιζόμενη υποβάθμιση και ερήμωση του μεγαλύτερου μέρους του νησιού.

Η ύπαρξη ισχυρών Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών, συμβάλει οικονομικά, αναπτυξιακά και κοινωνικά στην περιοχή και το κόστος που θα προκύψει από πιθανή κατάργησή τους θα είναι  υψηλότερο σε σχέση με το κόστος λειτουργία τους. Αν και κατανοώ απόλυτα την ανάγκη για την αναδιάρθρωση των δημοσίων υπηρεσιών, οφείλω να σημειώσω τις  συνθήκες που επικρατούν σε ορισμένες  «ιδιαίτερες»  περιοχές, όπως η δική μας και την ανάγκη παραμονής των υπηρεσιών στις περιοχές μας. Άλλωστε δεν αποτιμώνται όλα σε χρήμα, υπάρχουν άνθρωποι και αξίες που θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη όταν λαμβάνονται αποφάσεις τοπικής σημασίας.

Μετά από αυτό το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε είναι η άνθηση της υπανάπτυξης, της εγκληματικότητας και της υποβάθμισης.

Έφτασε λοιπόν η στιγμή που πρέπει, όλοι οι αρμόδιοι φορείς της Λέσβου, με ριζοσπαστικές πλέον αποφάσεις, να διεκδικήσουν και να απαιτήσουν την επιβίωση του νησιού μας. Οι κύριοι των Αθηνών που αποφασίζουν για εμάς και με υποσχέσεις μας παίρνουν την αξιοπρέπεια μας και μας ξεριζώνουν από τον τόπο μας δε θα μας αφήσουν ούτε στο χωριό μας να ζούμε και μας υποχρεώνουν σε μια καταναγκαστική μετανάστευση.

Βλέποντας ότι δεν έχουν λάβει υπόψη τους καμία εισήγηση από τους αρμοδίους φορείς και συνεχίζουν ανενόχλητοι το έργο τους πρέπει να αντιδράσουμε με μια ομαδική παραίτηση όλων των συμβουλίων της Λέσβου (Περιφερειακό, Δημοτικό, Τοπικά) καθώς και των Βουλευτών του νησιού που στην θέση αυτή βρίσκονται με την ψήφο των Λεσβίων πολιτών, για να τους υπηρετούν και να τους εξυπηρετούν.

Επίσης κανένας υποψήφιος να μην δεχτεί, στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, να είναι υποψήφιος των κομμάτων, έως ότου πάρουν πίσω αυτή την απόφαση.

Η ευθύνη που έχουμε απέναντι στους Λέσβιους πολίτες είναι τεράστια και για αυτό το λόγο εξάλλου πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί και ομαδικά για να κατανοήσουν ότι δεν μπορεί να συνεχίσουν να βάζουν το νησί της Λέσβου σε τελευταία προτεραιότητα, εκτός και αν υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα σε ένα τόσο σημαντικό νησί και στην τόσο σημαντική θέση που βρίσκεται (δεν νομίζω να είχαμε την ίδια αντιμετώπιση αν ανήκαμε σε κάποιο γειτονικό κράτος).  

Μοιράσου το άρθρο!