Πολιτική

24/02/2012 - 11:53

Δήλωση του Δημάρχου Λέσβου για το "Ποδηλάτη του Κόσμου"

Ο παραμεθόριος  Δήμος της ιστορικής Νήσου Λέσβου, του Ελληνικού Αιγαίου, ο μεγαλύτερος εκτατικά Δήμος της Ελληνικής Επικράτειας, συμμετέχει και συμπαρίσταται στην μεγαλειώδη προσπάθεια που καταβάλει ο Έλληνας "Ποδηλάτης του Κόσμου" Γρηγόρης Βερροιώτης, ο οποίος ξεπερνώντας τα διλήμματα της οικονομικής κρίσης που περνά η χώρα μας αλλά και η ενωμένη Ευρώπη, ταξιδεύει με ενεργειακό ποδήλατο και το σύνθημα "Η ζωή είναι ωραία" και μεταφέρει το μήνυμα της Συνεργασίας του Διαλόγου και της Ανάπτυξης από τον Ατλαντικό στη Μαύρη θάλασσα και από τη Μεσόγειο μέχρι τα παγωμένα Φιόρδ. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε η προσπάθειά του μας δίνει ελπίδα, χαμόγελα και αγάπη για τη ζωή. 

              Οι Έλληνες του κόσμου, οι Έλληνες μετανάστες, αποτελούσαν και αποτελούν πάντα ζωντανό κύτταρο αρωγής στη μητέρα πατρίδα, υψώνουν περήφανα το ανάστημά τους σε όλα τα σημεία της γης που το ήθος και αδελφοσύνη, σε πείσμα όλων εκείνων που επιθυμούν να μετατρέψουν τις πατρίδες μας, τις πατρίδες του Ευρωπαϊκού Νότου, που γέννησαν τις έννοιες της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, σε οικονομικές αποικίες. 

Χαιρετίζουμε την εκδήλωσή σας και την ευγενική σας συμπαράσταση στην ανθρώπινη δύναμη. Και εκφράζουμε με την  ευκαιρία,  την ευγνωμοσύνη μας προς τους δύο πρωτοπόρους Δημάρχους κυρίους Μ. Γκάλντι και Τζ. Μοσκατιέλο, των Ιταλικών Δήμων Κάβα ντε Τερένι και Μπαρόνισι, αντίστοιχα, οι οποίοι διέθεσαν από μια μηνιαία αποζημίωσή τους, υπέρ του Ελληνικού Λαού, ηγούμενοι σχετικής καμπάνιας προς όλους του συναδέλφους τους, της φίλης Ιταλίας, διατρανώνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στην Κοινωνία των Πολιτών και την άρνησή τους να δεχθούν τις γνωστές προσβολές προς τον Ιστορικό Ελληνικό Λαό μας, ο οποίος, σε τελευταία ανάλυση- και παντού άλλωστε- δεν ευθύνεται, κατ’ εξοχήν οι μή έχοντες και μή κατέχοντες, για την οικονομική κρίση του Παγκοσμιοποιημένου καζινοκαπιταλισμού, που έχει δημιουργήσει στην Ευρώπη, και αλλού, και απολαμβάνει τεράστια κέρδη, από τον ιδρώτα και το αίμα των ανθρώπων του καθημερινού μόχθου.                                                    

                                                      Φιλικώτατα           

                                                                                  Ο Δήμαρχος Λέσβου 

                                                                        Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος

Μοιράσου το άρθρο!