Πολιτική

07/09/2011 - 11:30

ΔΗΜΑΡ Λέσβου: Για τα Golden Boys των δημοτικών επιχειρήσεων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

Ενώ ο Δήμος Μυτιλήνης είναι υπερχρεωμένος και ενώ η κρατική οικονομία αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, εκτός των άλλων και λόγω των ανεξέλεγκτων δαπανών, έρχονται στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με τη μισθοδοσία υπαλλήλων δημοτικών επιχειρήσεων που αποτελούν πρόκληση.

 Φαίνεται ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις για κάποιους έχουν μετατραπεί σε ιδιότυπα χρυσωρυχεία. Παρά το γεγονός ότι ο “Καλλικράτης” μείωσε τον αριθμό αυτών των επιχειρήσεων από 6000 σε 2000, δυστυχώς δεν έλεγξε το μισθολογικό κόστος τους. Με αποτέλεσμα να διαπιστώνουμε την ύπαρξη υπαλλήλων σε δημοτικές επιχειρήσεις, όπως αυτές του Δήμου Λέσβου, με μικτές ετήσιες αποδοχές της τάξεως των 54.393, 14 Ευρώ και των 52, 132, 74 Ευρώ. Είναι κοινωνικά απαράδεκτο ο δήμος Λέσβου να διατηρεί διάφορες τέτοιου είδους προκλητικές δαπάνες και ταυτόχρονα να ζητά από τους δημότες να υποστούν το βάρος της αντιμετώπισης του χρέους του με μέτρα όπως η αύξηση των ανταποδοτικών τελών.

 

Εκφράζοντας την απαίτηση της τοπικής κοινωνίας, που αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο μέρος της υποφέρει οικονομικά, ζητούμε από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου να φέρει εισηγήσεις και να πάρει αποφάσεις μείωσης τέτοιου είδους προκλητικών αποδοχών και δαπανών. Διαφορετικά, το βάρος της ευθύνης για τη διαιώνιση αυτής της κατάστασης θα βαραίνει τον ίδιο τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο. 

Μυτιλήνη, 7 Σεπ. 11

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΔΗΜ.ΑΡ.) ΛΕΣΒΟΥ

 

Μοιράσου το άρθρο!