Πολιτική

15/11/2011 - 19:27

ΔΗ.ΜΑΡ Λέσβου για την επέτειο της εξεγέρησης του Πολυτεχνείου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

 

Για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί ορόσημο στους αγώνες της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας για Δημοκρατία. Τα κεντρικά αιτήματα της εξέγερσης για «ψωμί- παιδεία- ελευθερία» παραμένουν επίκαιρα. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες της οξύτατης οικονομικής κρίσης, απόρροια του μεταπολιτευτικού μοντέλου ανάπτυξης της χώρας, η καλύτερη τιμή στην εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι η άσκηση μιας πολιτικής που θα ανταποκριθεί στο ζωτικό αίτημα της κοινωνίας μας για ουσιαστικότερη Δημοκρατία.

Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από άσκηση πολιτικής που θα στηρίξει τους οικονομικά και κοινωνικά ασθενέστερους, θα ενισχύσει την παιδεία ως καλλιέργεια της ευθύνης και της δημιουργικότητας των πολιτών, θα απελευθερώσει την προσωπική και κοινωνική μας ζωή από πάθη που την αποδυναμώνουν και την καθιστούν αντικείμενο εξάρτησης.

Προϋπόθεση για όλα αυτά είναι η ανάληψη, με τρόπο ειλικρινή και χωρίς προσποιήσεις, του μεριδίου της ευθύνης που αναλογεί στον καθένα μας.

Η Δημοκρατική Αριστερά Λέσβου τιμώντας την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα συμμετάσχει στην τιμητική εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Λέσβου, καταθέτοντας λίγα λουλούδια στη μνήμη εκείνων που με θυσιαστικό τρόπο ανέλαβαν τις δικές τους ευθύνες.

Μοιράσου το άρθρο!