Πολιτική

08/04/2020 - 12:39

Δήμος Μυτιλήνης: Δεν υπάρχει νέα δομή στον Καρά Τεπέ - Δεν υπάρχουν μετανάστες σε καραντίνα

Απάντηση στην επιστολή επιχειρηματιών

 Ο Δήμος Μυτιλήνης με αφορμή επιστολή επιχειρηματιών του Καρά Τεπέ, η οποία απευθύνεται στον Δήμαρχο Στρατή Κύτελη και διοχετεύτηκε την Τρίτη 7 Απριλίου στα Μέσα Ενημέρωσης, οφείλει για την αποκατάσταση της αλήθειας και την πληρέστερη ενημέρωση των δημοτών να διευκρινίσει τα κάτωθι:

1. Οι μετανάστες που φιλοξενούνται προσωρινά στο πρώην κτίριο των «Γιατρών του Κόσμου» στον Καρά Τεπέ, που στο σύνολο τους είναι 24 άτομα, δεν υπάγονται στο καθεστώς της καραντίνας, αφού κατά τον χρόνο της μεταφοράς τους είχε ήδη εκπνεύσει ο αναγκαίος χρόνος των 14 ημερών που απαιτείται να παραμείνουν σε απομόνωση και ελέγχθηκαν ιατρικώς και κρίθηκαν υγιείς. Οι συγκεκριμένοι, υπάγονται στο καθεστώς της απέλασης και της επαναπροώθησης τους στις χώρες καταγωγής τους, γεγονός που θα λάβει χώρα από τις αρμόδιες αρχές το αμέσως επόμενο διάστημα σε συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο Μετανάστευσης.

2. Η συγκεκριμένη προσωρινή εγκατάσταση δεν αποτελεί νέα Δομή, ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ τέτοια στο μέλλον. Ο Δήμος Μυτιλήνης δια του Δημάρχου του, διαμήνυσε σε όλους τους τόνους και προς πάσα κατεύθυνση, αλλά και με δυναμικές κινητοποιήσεις, ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ούτε ένα νέο μετανάστη στην υπάρχουσα δομή της Μόριας, αλλά αντίθετα θα πιέζει και θα αγωνίζεται στην κατεύθυνση της άμεσης και μαζικής αποσυμφόρησης όλων των μεταναστών από το νησί μας.

3. Ο Δήμος Μυτιλήνης, με υπευθυνότητα διαχειρίζεται την μεταναστευτική κρίση εν μέσω πανδημίας του COVID - 19, διασφαλίζοντας προπάντων την δημόσια και ατομική υγεία όλων των δημοτών.

Κατανοούμε την αγωνία των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον Καρά Τεπέ και διαβεβαιώνουμε πως, τόσο η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης, όσο και προσωπικά ο Δήμαρχος, βρίσκονται στο πλευρό και στη διάθεσή τους, ώστε σε συνεργασία να αντιμετωπίζονται τα όποια ζητήματα προκύπτουν, δίνοντας τις υπεύθυνες απαντήσεις στα ερωτήματά τους.

 

Μοιράσου το άρθρο!