Πολιτική

30/06/2014 - 14:07

Δημοτική Αρχή «Ο Κατήφορος» - Συνεχίζονται τα «γαλλικά» Αντωνέλλη – Κατράνη

yle="text-align: justify;">H κόντρα Κατράνη - Αντωνέλλη αποδεικνυεί τι ήταν η Δημοτική Αρχή Βουνάτσου: ο μεγαλύτερος κατήφορος που γνώρισε ποτέ η Λέσβος! Ας συνεχίσουν τις επιστολές μεταξύ τους να γελάει ο κοσμός... Να μάθουμε ποιοι μας κυβέρνησαν 3,5 χρόνια!

Η νεά επιστολή - δήλωση  της Αναστασίας Αντωνέλλη  - Απολαύστε την ! ! ! Βάζι τώρα και στο παιχνίδι νεό παίκτη, τον Αντιδήμαρχο Κώστα Αστυρακάκη !


     Η κ. Αναστασία Αντωνέλλη, Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ»,  απαντώντας στην προσωπική επίθεση που δέχθηκε από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Κατράνη με αφορμή την έντονη διαμαρτυρία της για την περικοπή της επιχορήγησης του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ, απάντησε τα εξής:
«Εδώ και χρόνια, είναι πάγια μέθοδος των παλαιοκομματικών στελεχών και μικροστελεχών του καταρρέοντος δικομματισμού, να απαντούν στα πολιτικά επιχειρήματα, για τις πολιτικές τους ανομίες με προσωπικούς λιβέλους και συκοφαντικές επιθέσεις, προκειμένου να δικαιολογήσουν πολιτικές φαυλότητες, εμπάθειες και ότι άλλο κατοικεί στο σάπιο κομματικό τους σύστημα.
Ήρθε ο κ. Κατράνης, με την προσωπική και συκοφαντική του επίθεση- πάγια τακτική των αδίκων κατά των δικαίων, να αποδείξει όλα όσα του καταμαρτυρώ περί εμπαθείας, σε προηγούμενη δήλωση μου.
Πράγματι έχει δίκιο ο Δημήτρης ο Κίνδερλης, από τους παλαιότερους υπηρετούντες το λειτούργημα της δημοσιογραφίας, όταν στο φύλλο της εφημερίδας του Δημοκράτης της Μυτιλήνης στις 27/6 σημειώνει: «ποιος σου είπε να επαναεκλεγείς κ. Αντωνέλλη;  Τώρα αυτό που λένε οι Τούρκοι «Καράζ» και θα πεί Ελληνικότατα «εκδικητικότητα σε βαθμό καμήλας» θα το υποστείς!
Λοιπόν ο Λεσβιακός Λαός έχει μια σοφότατη παροιμία η οποία λέγει: «ξηρή λάσπ δεν πιάν»! Δηλαδή «ξερή λάσπη δεν πιάνει» Σε ότι αφορά λοιπόν τις νεογενητσαρικές απόψεις του κ. Αντιδημάρχου και του υποβολέα του λιβελογράφου- του οποίου το ύφος γραφής τον φωτογραφίζει-, περί  διάλυσης της παράταξης Βουνάτσου και τα όσα μου φορτώνει, του θυμίζω ότι οι κύριοι συνάδελφοι- πλήν της κ. Πνακά, η οποία αποχώρησε- διαγράφηκαν ομοφώνως δηλαδή και με την δική του ψήφο από την Εκτελεστική Επιτροπή, κατόπιν αιτιολογημένης εισηγήσεως του κ. Δημάρχου. Στους ψευδέστατους και συκοφαντικούς του ισχυρισμούς, του θυμίζω ότι ο ίδιος, μεταξύ άλλων συναδέλφων, δια της υπογραφής του, σε γραπτό κείμενο συμπαράστασης των συναδέλφων, στην τότε επίθεση που δέχθηκα από μια συγκεκριμένη Δημοτική Σύμβουλο. δηλώνει ότι «όχι μόνο ουδέποτε δημιούργησα πρόβλημα στην παράταξη αλλά λειτούργησα για το καλό της τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά και ότι η συνεργασία μου με όλους ήταν άψογη». Τι άλλαξε λοιπόν από τότε μέχρι σήμερα; Ά ναι έγιναν εκλογές!
Σε ότι αφορά τις επιχορηγήσεις προς το Ν.Π.Δ.Δ, έρχεται η  δήλωση του να αποδείξει ότι όντως ο ίδιος το θεωρεί της Αντωνέλλη! Ίσως γιατί δεν μπόρεσε ποτέ στην ζωή του να καταλάβει την διαφορά της άσκησης προσωπικής πολιτικής και πολιτικής! Έτσι λοιπόν διαστρέβλωσε την αλήθεια, πάγια τακτική των κάθε λογής δημαγωγών και δεν απάντησε στο γιατί ενώ έχουν 3,5 εκατομμύρια στο ταμείο του Δήμου για τακτικές ανάγκες και από αυτά μπορούσαν να πληρώσουν το δάνειο, αποφάσισε ως άλλος Στουρνάρας, πέντε μέρες πρίν τις Δημοτικές Εκλογές, παραβαίνοντας ψηφισμένη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, να περικόψει μέρος της επιχορήγησης προς τον Οργανισμό μας. Και ναι ως γνήσιο εκφραστή των κομματικών επιλογών της Κυβέρνησης, θα έλεγα ότι θέλει να ζήσουν οι τραπεζίτες και δεν τον αφορά η κοινωνική πολιτική του Δήμου, αν δεν είχε χρήματα ο Δήμος. Όμως είχε και ελπίζω….να έχει.. Ή μάλλον απάντησε, προφασιζόμενος τώρα άλλους λόγους, αφού απέδειξα με ντοκουμέντα ότι δεν ισχύουν  αυτοί που ισχυρίστηκε στο προεκλογικό του έγγραφο της 2/5/2014. Στις αναφορές του περί προνομιακών επιχορηγήσεων  του Ν.Π, απαντώ ότι το Ν.Π μόνο το 2013, εισέπραξε τα όσα με απόφαση του ψήφισε το Δημοτικό μας Συμβούλιο. Και ευτυχώς, μιας και μας περικόπηκε από την ΕΕΤΑΑ μέρος της επιχορήγησης  από το Πρόγραμμα Οικογενειακή και Επαγγελματική εναρμόνιση, λόγω του ότι δεν είχαμε σίτιση στους Παιδικούς. Και δεν είχαμε και δεν έχουμε σίτιση στους παιδικούς γιατί το γραφείο στο οποίο είναι Πολιτικός Προϊστάμενος, χωρίς ευθύνη φυσικά των υπαλλήλων, δεν προκήρυξε τον διαγωνισμό σίτισης ο οποίος έληγε το Μαϊο του 2013, έχοντας εμείς παραδώσει την μελέτη από τον Μάρτιο του 2013.  Τώρα πιά έχω δικαίωμα να σκέφτομαι ότι και αυτό αποτελούσε μέρος ενός σχεδίου, μαζί με πάμπολλα άλλα,  δημιουργίας συμπληγάδων προς τον Οργανισμό μας, από τις οποίες ξεφεύγαμε με καθημερινές μάχες και για τις οποίες ουδέποτε μίλησα προσπαθώντας να προστατέψω τον τραγικό ήρωα της Δημοτικής Αρχής, Δημήτρη Βουνάτσο. Γι΄ αυτόν, και για τον σεβασμό και την εκτίμηση την οποία έχω στο πρόσωπο του και για τον αγώνα που έδωσε και δίνει,  δεν θα επεκταθώ περαιτέρω.
Σε ότι αφορά το «διαίρει και βασίλευε» που επιχειρεί ο κ. Αντιδήμαρχος με τον συνάδελφο κ. Αστυρακάκη, δεν θα τσιμπήσω. Διότι εγώ σέβομαι και εκτιμώ τους συναδέλφους μου. Κάτι που έχω αποδείξει και για τον ίδιο, όταν στάθηκα στο πλευρό του, τότε που του απέδιδαν εξωταμειακή διαχείριση, με τα γνωστά σε όλους «σίδερα του Πολιχνίτου».
    Ως προς τα μαθήματα διαχείρισης εξουσίας κ.λ.π. κ.λ.π.:
 Όντως κύριε Κατράνη, δεν είχα και δεν έχω κομματική προϋπηρεσία και κομματικά ένσημα όπως εσείς. Ίσως γι’ αυτό ποτέ δεν προσπάθησα να χειραγωγήσω υπαλλήλους και πολύ περισσότερο  θεσμικούς φορείς, τόσο κατά την διάρκεια της θητείας μου όσο και  παραμονές εκλογών. Έχω μάθει δε να μην υβρίζω και να μην απειλώ τους ευεργέτες μου, ακόμα και όταν διαφωνώ με τον τρόπο άσκησης των κατοχυρωμένων από το Σύνταγμα, πολιτικών τους δικαιωμάτων. Και ξέρετε πολύ καλά τι εννοώ.
    Ξέρετε κύριε Κατράνη σας κατανοώ απολύτως και ειλικρινά λυπάμαι για την θλίψη σας και συγχωρώ την εμπάθεια σας: Είναι δύσκολο να δεχθείτε ότι ήρθα από το πουθενά, ότι είμαι μια κοινή εργαζόμενη θνητή, χωρίς κομματικούς και συνδικαλιστικούς πάτρωνες, που το 2010 οι συνδημότες μου με τίμησαν με την ψήφο τους φέροντας με 9η μεταξύ «μεγαθυρίων» της πολιτικής ζωής της Αυτοδιοίκησης, στον Συνδυασμό του Δημήτρη Βουνάτσου. Το εάν έκανα καλά ή όχι την δουλειά μου και το εάν τίμησα την ψήφο των πολιτών το απέδειξαν οι πρόσφατε εκλογές. Οι συνδημότες μου με την ψήφο τους και τους ευχαριστώ με έφεραν τρίτη σε αριθμό ψήφων από όλους τους συνδυασμούς.
Κατανοώ λοιπόν ότι είναι ανθρώπινο να γίνεστε κακός και εμπαθής σε ότι με αφορά προσωπικά. Δεν κατανοώ όμως πώς είναι δυνατόν να προσπαθείτε την εξόντωση της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, στο βωμό της προσωπικής σας εμπάθειας. Ναι είναι δύσκολο να είσαι υποψήφιος Δήμαρχος Πολιχνίτου το 2006 με στήριξη Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ και να εισπράττεις το Όχι των δημοτών. Ναι είναι δύσκολο να είσαι υποψήφιος Βουλευτής με την  Ντόρα Μπακογιάννη, στις προηγούμενες Βουλευτικής εκλογές και να παίρνεις του μισούς ψήφους από όσους πήρες με τον συνδυασμό του Βουνάτσου. Ναι είναι δύσκολο να χρησιμοποιείς κάθε μέσο, βάζοντας και το παιδί σου υποψήφια, για στηρίξεις τον συνδυασμό της κομματικής σου αρεσκείας  και ο Λεσβιακός Λαός να σου πεί πάλι όχι.
    Κύριε Κατράνη, το αφιππεύσατε το είπε σε σας ο Λεσβιακός Λαός, τρείς φορές, μη εγκρίνοντας τον τρόπο, το ύφος και το ήθος που ασκήσατε εξουσία, όταν σας την έδωσε. Άκυρα λοιπόν τα μαθήματα διαχείρισης εξουσίας προς εμένα, αφού οι συνδημότες μου, με την ψήφο τους όχι μόνο ενέκριναν τον τρόπο και το ήθος με το οποίο πορεύτηκα αυτά τα 3,5 χρόνια, αλλά και το επιβράβευσαν.
Παρακαλώ συμφιλιωθείτε με την θλίψη και το θυμό σας και μην εκτίθεστε άλλο. Σε ότι με αφορά, αφήστε μας στην ησυχία μας να περισώσουμε  ότι και όπως μπορούμε τον Οργανισμός μας από τον κίνδυνο του Παρατηρητηρίου που η Κυβέρνηση και εσείς ως ένθερμος οπαδός της  μας σπρώχνετε!
    Η φτώχεια  που η αγαπητή σας Κυβέρνηση δημιούργησε και οι συνδημότες μας,  έχουν ανάγκη όχι τις προσωπικές σας εμπάθειες, τα παρασκήνια, τις κλίκες και τους λιβελογράφους σας,  αλλά τις επιχορηγήσεις που με απόφαση του ψήφισε το Δημοτικό μας Συμβούλιο.  Και εσείς παρανομώντας, από πολιτική εμπάθεια και ζήλια, δώδεκα παρά κάτι, και για να υιοθετήσω και λίγο την γλώσσα σας:  την ώρα που βγαίνουν τα φαντάσματα- οποιαδήποτε ομοιώτης είναι συμπωματική- προσπαθήσατε να περικόψετε!
Όπως ξαναείπα δεν σας φοβάμαι.
Και δεν σας φοβάμαι γιατί οι δίκαιοι άνθρωποι δεν φοβούνται  την νεκροφάνεια κανενός αδίκου.»


Διαβάστε:

O Nίκος Κατράνης «αποκαλύπτει»: η Αναστασία Αντωνέλλη καβάλησε το καλάμι!

Στο στόχαστρο της Αν. Αντωνέλλη ο Ν. Κατράνης - Ο «θίασος» Βουνάτσου τελειώνει με κόντρες…

Μοιράσου το άρθρο!