Πολιτική

19/03/2012 - 13:35

Δραστηριότητες Δημάρχου Λέσβου

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012, το πρωί, κήρυξε την έναρξη των περιφερειακών αγώνων κολύμβησης, για ηλικίες 10 έως 12 ετών, που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Μυτιλήνης, με διοργάνωση της Περιφερειακής Επιτροπής Αιγαίου, της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Αιγαίου. Στο σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη τους διοργανωτές των αγώνων, ευχήθηκε σε αθλητές και αθλήτριες καλές επιδόσεις, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις μεγάλες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, να κρατήσει ανοιχτό το κολυμβητήριο και να βελτιώσει ο, τι μπορεί.

Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012, το πρωί, ο Δήμαρχος Λέσβου,  παρέστη στις εκδηλώσεις που οργάνωσε ο Σύλλογος Πελοποννησίων Λέσβου, «Ο ΜΩΡΙΑΣ», στο πολιτιστικό του κέντρο, στα Πηγαδάκια, με την ευκαιρία της επετείου της έναρξης της επανάστασης του 1821 στην Πελοπόννησο και της απελευθέρωσης των πρώτων Ελληνικών πόλεων Καλαμάτας και Καλαβρύτων. Ακολούθησε κατάθεση στεφανιών στην προτομή του πρωτεργάτη της Εθνικής Παλιγγενεσίας, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στο Δημοτικό Κήπο. Μαζί με το Δήμαρχο παρέστησαν, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Χρήστος Κορδώνης, οι Αντιδήμαρχοι, Κώστας Αστυρακάκης, Ηλίας Κουνιαρέλλης και ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Λ., Σωτήρης Μαρινάτος. Στο χαιρετισμό του, ο κ. Βουνάτσος, εξήρε τη δράση του Συλλόγου και την παρουσία του στα κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας, ενώ επεσήμανε την ύψιστη σημασία όχι μόνο να θυμόμαστε αλλά και να τιμούμε ηρωικές ενέργειες και πράξεις των προγόνων μας.

Την ίδια ημέρα, το απόγευμα, ο κ. Βουνάτσος, παρακολούθησε την εκδήλωση: «Αφιέρωμα στην προσφορά της Γυναίκας», που διοργάνωσε η Ένωση Μικρασιατών Δήμου Καλλονής. Στην κατάμεστη αίθουσα ξενοδοχείου της Σκάλας Καλλονής, παρουσία και του Αντιδημάρχου Καλλονής, Βαγγέλη Γιαβάση, ο Δήμαρχος Λέσβου βράβευσε την ιατρό του Ε.Κ.Α.Β., κα Αννέλα Μαριόλα, για τη μεγάλη της προσφορά στην περίθαλψη και τη βοήθεια του πάσχοντος ανθρώπου.

Η Πρόεδρος της Ένωσης, Μένη Ατσικμπάση, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και γενικότερα το Δήμο Λέσβου, για την παραχώρηση της χρήσης ενός Δημοτικού οικοπέδου στο σύλλογο, στο οποίο θα τοποθετηθεί λυόμενος οικίσκος για τις ανάγκες του συλλόγου.

Ανταπαντώντας ο Δήμαρχος Λέσβου, συνεχάρη τη διαπρεπή επιστήμονα, κα Αννέλα Μαριόλα, για την προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια προσωπικότητα που τιμά την Καλλονή και τη Λέσβο ολόκληρη με την επιστημονική και αλτρουιστική προσφορά της. Τέλος, ο κ. Βουνάτσος, ευχαρίστησε την πρόεδρο της Ένωσης Μικρασιατών Δήμου Καλλονής για τα καλά της λόγια, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος και το Δημοτικό Συμβούλιο έπραξαν το καθήκον τους απέναντι στη μεγάλη προσφορά της Ένωσης Μικρασιατών στην κατεύθυνση της αξιοποίησης του ιστορικού αρχείου τους.

Μοιράσου το άρθρο!