Πολιτική

30/11/2021 - 12:31

Δραστηριότητες της ΚΝΕ στη Λέσβο για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι πολύμορφες δραστηριότητες της Τομεακής Οργάνωσης Λέσβου της ΚΝΕ με αφορμή την 25η Νοέμβρη, Παγκόσμια μέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών. Με κεντρικό σύνθημα: «Σπάμε τον "φαύλο κύκλο" της βίας, βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής της γυναικείας ανισοτιμίας», τα μέλη, οι φίλες και οι φίλοι της ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο και σε σχολεία της πόλης άνοιξαν την συζήτηση  για τις αιτίες που γεννούν την καταπίεση, την εκμετάλλευση και τη βία απέναντι στις γυναίκες.

Στο λόφο του Πανεπιστημίου Αιγαίου με πρωτοβουλία των μελών της ΚΝΕ δημιουργήθηκε ένα πρωτότυπο κολάζ με τίτλο «Βία κατά των γυναικών σημαίνει:» όπου κάθε νέα και νέος μπορούσαν να γράψουν το δικό τους μήνυμα. 

Οι δραστηριότητες κορυφώθηκαν το Σάββατο 27/11 με σύσκεψη – συζήτηση στο κέντρο της πόλης και ομιλήτρια τη Μαριάνθη Λάζου μέλος της Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ για τις Νέες Γυναίκες και τα Νέα Ζευγάρια. Στη συζήτηση τέθηκαν ερωτήματα για τη στάση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ γύρω από το ζήτημα. Εκεί τονίστηκε  η ανάγκη οργάνωσης του συλλογικού αγώνα και διεκδίκησης μέτρων προστασίας και στήριξης των γυναικών, καθώς και η ανάγκη πάλης για την απελευθέρωση των γυναικών απέναντι σε κάθε καταπίεση που γεννά το εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού.

Η δραστηριότητα της οργάνωσης θα συνεχιστεί και το προσεχές διάστημα με προβολές ταινιών – ντοκιμαντέρ και συζητήσεις.

Μοιράσου το άρθρο!