Πολιτική

15/07/2019 - 15:18

Δυναμικά ξεκίνησε ο Γιάννης Μπουρνούς

Δραστηριότητα του κ. Γιάννη Μπουρνού, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικής Συμμαχίας στο Νομό Λέσβου κατά την εβδομάδα από την εκλογή του μέχρι σήμερα.

Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, ο κ. Μπουρνούς και με αφορμή την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας και των αποτελεσμάτων της έδωσε συνεντεύξεις ενώ ιδιαίτερα μιλώντας σε Μέσα Ενημέρωσης της Λήμνου δεσμεύτηκε, ότι ανάλογα και με το πρόγραμμα εργασιών του κοινοβουλίου, θα μεταβεί σύντομα στη Λήμνο για επαφές με τους Λημνιούς συμπολίτες μας. 

Το πρωί της Τρίτης, 9 Ιουλίου, ο Γιάννης Μπουρνούς περιόδευσε στην αγορά της Μυτιλήνης με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, ευχαριστώντας τους πολίτες για τη στήριξη και διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα βρίσκεται πάντα κοντά τους για την επίλυση των προβλημάτων τους.

 

Το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Ιουλίου, συμμετείχε σε συνέντευξη τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στη Μυτιλήνη για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και την παρουσίαση του νέου βουλευτή του. Ευχαρίστησε τα μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξή τους, χάρη στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά την ανασυγκρότησή του από μια ισχυρή βάση. Εστίασε, επίσης, σε λάθη και ολιγωρίες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε θετικά κοινωνικά μέτρα που έγιναν πράξη παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε τα τέσσερα τελευταία χρόνια η κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Δεσμεύτηκε, τέλος, ότι το επόμενο διάστημα, η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ θα χαρακτηριστεί και από το άνοιγμα του κόμματος προς τον προοδευτικό κόσμο του Νομού. 

 

Την Παρασκευή 12 Ιουλίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την πρώτη του μετεκλογική περιοδεία σε χωριά της Λέσβου, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του κόμματος. Επέλεξε, συμβολικά, να ξεκινήσει την πρώτη αυτή περιοδεία του από τη Σκάλα Συκαμίας, όπου συναντήθηκε με κατοίκους ενώ διαπίστωσε και ο ίδιος τις ζημιές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στον γνωστό πλάτανο, που το 2015-2016 σηματοδότησε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη των πολιτών της Λέσβου στους πρόσφυγες – θύματα των πολεμικών συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.

Η περιοδεία συνεχίστηκε στην Άργενο και τον Λεπέτυμνο, όπου το βουλευτή υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της κοινότητας, κ. Θέμης Καμμένος. Στο Λεπέτυμνο ο κ. Μπουρνούς επισκέφθηκε το αποθετήριο γάλακτος και συνομίλησε με κτηνοτρόφους, στους οποίους ανέφερε ότι η διεκδίκηση υψηλότερων τιμών για το γάλα θα αποτελέσει μέρος της κοινοβουλευτικής του δουλειάς.  Τέλος, ο κ. Μπουρνούς ολοκλήρωσε την περιοδεία στην πλατεία της Συκαμιάς, όπου συναντήθηκε με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ από την περιοχή.

 

Το Σάββατο 13 Ιουλίου, συμμετείχε στην πρώτη μετεκλογική σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα.

Ενώ τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, ο κ. Μπουρνούς ήταν προσκεκλημένος στην εκπομπή «Πρωινή Βάρδια» της ΕΡΤ1 και αργότερα παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό” Στο Κόκκινο” της Αθήνας.

 

Αύριο, Τρίτη, στις 6 το απόγευμα θα συνέλθει για πρώτη φορά η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ενώ το πρωί της Τετάρτης, 17 Ιουλίου, στις 11 το πρωί θα λάβει χώρα η ορκωμοσία της νέας Βουλής και την Πέμπτη η εκλογή του Προέδρου της Βουλής. 

Μοιράσου το άρθρο!