Πολιτική

20/09/2012 - 10:34

Εφαρμογή της ψηφιακής υπογραφής για μείωση της γραφειοκρατίας

Εφαρμογή της ψηφιακής υπογραφής για μείωση της γραφειοκρατίας

Η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου πραγματοποίησε χθες σύσκεψη, με τα αρμόδια στελέχη του Τμήματος Πληροφορικής της Διεύθυνσης Διοικητικού- Οικονομικού Νοτίου Αιγαίου της Α.Δ.Α, σχετικά με την πιλοτική εφαρμογή της ψηφιακής υπογραφής, για την πιο γρήγορη, εύκολη και ασφαλή διακίνηση εγγράφων μεταξύ των υπηρεσιών της Α.Δ.Α.

Η πρωτοποριακή αυτή δράση έχει ως στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας, την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και τη διευκόλυνση του έργου των υπαλλήλων της Α.Δ.Α. Δεδομένου μάλιστα ότι οι υπηρεσίες της Α.Δ.Α λειτουργούν σε όλο το Αιγαίο, η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και η εφαρμογή σύγχρονων πρακτικών συντελούν στην ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων. Σημαντική είναι και η περιβαλλοντική διάσταση του θέματος, καθώς ψηφιακή υπογραφή σημαίνει και τη λιγότερη κατανάλωση χαρτιού. 
 Πιο αναλυτικά, η συγκεκριμένη εφαρμογή αφορά στην αντικατάσταση της αναλογικής διαδικασίας υπογραφής εγγράφων με την ψηφιακή υπογραφή των στελεχών σε ηλεκτρονικά κείμενα, τα οποία θα αποστέλλονται κρυπτογραφημένα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αποφασίστηκε να εφαρμοστεί καταρχήν πιλοτικά στη Διεύθυνση Εσωτερικών και στη συνέχεια να επεκταθεί στο σύνολο των υπηρεσιών της Α.Δ.Α.

Μοιράσου το άρθρο!