Πολιτική

11/05/2011 - 07:16

Εγγραφές στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης μέχρι 28 Μαΐου 2011

Από τοΜουσικό Σχολείο Μυτιλήνηςανακοινώνεται ότι για την εγγραφή μαθητών στην Α΄ Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2011-2012 οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, οφείλουν να υποβάλλουν αίτηση στοΜουσικό Σχολείο Μυτιλήνηςαπό τις 10 Μαΐου μέχρι τις 28 Μαΐου 2011. Το έντυπο της αίτησης μπορούν να το προμηθεύονται και από το Δημοτικό Σχολείο που φοιτούν οι μαθητές.

Η υποβολή των αιτήσεων μπορεί να γίνει από τους γονείς και κηδεμόνες των υποψηφίων στο Μουσικό Σχολείο (Σ. Παρασκευαΐδη,Xρυσομαλλούσα), όλες τις εργάσιμες μέρες.

Η διαδικασία επιλογής των μαθητών διενεργείται από αρμόδιες επιτροπές που ορίζονται από την Περιφερειακή Διευθύντρια και θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα από 16 έως 23 Ιουνίου. Πρόκειται για απλές εξετάσεις για τις οποίες δεν απαιτούνται εξειδικευμένες μουσικές γνώσεις.

Το Μουσικό Σχολείο είναι απολύτως ισότιμο με τα υπόλοιπα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας. Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου διδάσκονται όλα τα μαθήματα γενικής παιδείας των κανονικών σχολείων.

Οι απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου μπορούν να συνεχίσουν στο Γενικό Μουσικό Λύκειο, όπου διδάσκονται όλα τα μαθήματα γενικής παιδείας των κατευθύνσεων για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ-ΤΕΙ). Σε περίπτωση που μαθητής επιθυμεί μετεγγραφή σε άλλο γυμνάσιο, αυτή είναι δυνατή, όπως ο νόμος ορίζει.

Επιπλέον, οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πολλά μουσικά μαθήματα. Διδάσκονται ως υποχρεωτικά μαθήματα πιάνο και ταμπουρά, ενώ μπορούν να επιλέξουν ένα ακόμη μουσικό όργανο της αρεσκείας τους. Επίσης διδάσκονται ιστορία της μουσικής, θεωρία ευρωπαϊκής μουσικής, βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική και συμμετέχουν σε φωνητικά και οργανικά σύνολα.

 Για περισσότερες πληροφορίες και την σχετική αίτηση μπορείτε  στην ιστοσελίδα : http://gym-mous-mytil.les.sch.gr

Μοιράσου το άρθρο!