Πολιτική

29/07/2022 - 20:11

Εγκαίνια της Πύλης Σέγκεν στο Πλωμάρι Λέσβου

Τι δήλωσε ο Περιφερειάρχης

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης παρέστη σήμερα Παρασκευή 29.07.2022 στα Εγκαίνια της Πύλης Σέγκεν στο Πλωμάρι Λέσβου, παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κωνσταντίνου Κατσαφάδου, του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριου Οικονόμου  του Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων Χαράλαμπου Αθανασίου, του Βουλευτή Λέσβου Γιάννη Μπουρνού , των τοπικών Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών του νησιού και πολιτών.  

 

Η Περιφέρεια χρηματοδότησε  με το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ τις εγκαταστάσεις της Πύλης, συμβάλλοντας καθοριστικά στην λειτουργία της.

Με την αφορμή αυτή ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

χ

δ

« Σήμερα ολοκληρώνεται μία προσπάθεια που αποτελούσε δέσμευση για μένα εξ αρχής της θητείας μου ως Περιφερειακή Αρχή ως ένα έργο πνοής που αποτελεί αίτημα δεκαετιών των φορέων και των κατοίκων του Πλωμαρίου και της ευρύτερης περιοχής της Νότιας Λέσβου.

Το προηγούμενο διάστημα ως Περιφέρεια  συμβάλαμε υποστηρίζοντας και εγκρίνοντας κάθε απόφαση που απαιτήθηκε ώστε να ολοκληρωθεί  η υποδομή του έργου και σήμερα είμαστε εδώ για τα επίσημα εγκαίνια, παρουσία των εκλεκτών προσκεκλημένων και όλων όσων συνέβαλαν επίσης στην υλοποίηση του εγχειρήματος. Ένας εξ αυτών είναι και ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Χαράλαμπος Αθανασίου η συμβολή του οποίου στην δημιουργία της Πύλης Σέγκεν ήταν καθοριστική.  Η λειτουργία της Πύλης Σέγκεν Πλωμαρίου ίσως απαιτεί περαιτέρω συντονισμένες ενέργειες και θα είμαστε και πάλι εδώ ως Περιφερειακή Αρχή για να προτάξουμε κάθε δράση προς αυτή την κατεύθυνση και όπου χρειαστεί.  

Η Κοινωνία της Λέσβου είναι μία δυναμική Κοινωνία και μπορεί να αποδείξει ότι μπορεί να φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα , όταν της δοθούν οι ευκαιρίες και προϋποθέσεις. 

Εύχομαι η νέα Πύλη  να συμβάλλει στην αναπτυξιακή διαδικασία τόσο της  περιοχής Πλωμαρίου  όσο  και ολόκληρης της Λέσβου και να φέρει τα οικονομικά  αποτελέσματα που όλοι προσδοκούμε με το βλέμμα σε ένα καλύτερο μέλλον, αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν και αυξάνοντας την επισκεψιμότητα του νησιού.»  

δ

σ

 

 

Μοιράσου το άρθρο!