Πολιτική

18/11/2013 - 09:48

Εκδήλωση – συζήτηση του Νέου Αριστερού Ρεύματος για τις θέσεις του 3ου Συνεδρίου

Εκδήλωση – συζήτηση των θέσεων του 3ου Συνεδρίου και της προγραμματικής διακήρυξης του Νέου Αριστερού Ρεύματος. Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στις 8.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Λέσβιον» στη Μυτιλήνη. Κεντρικής ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι το μέλος του γραφείου της Π.Ε. του ΝΑΡ Κώστας Μάρκου.


Ολόκληρη η ανθρωπότητα, με διαφορές σε κάθε ήπειρο και χώρα, με κομμένη την ανάσα ζει μια ποιοτική στροφή σε μια εποχή βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, μεγάλων κινδύνων για την κοινωνική πλειονότητα, αλλά και ανάδυσης νέων εξεγερσιακών κύκλων, πολιτικών διεργασιών και θεωρητικών αναζητήσεων που αναδεικνύουν την επαναστατική δυνατότητα των σύγχρονων καιρών».
Στην Ελλάδα της κανιβαλικής επίθεσης του κεφαλαίου, όπου η ταξική πάλη έχει συχνά φτάσει «στα άκρα» και συμπυκνώνεται στο πολιτικό ζήτημα (δηλαδή το ζήτημα της εξουσίας), οι μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς πρέπει να προετοιμαστούν πολύπλευρα για σκληρές όσο και ελπιδοφόρες αναμετρήσεις.


Σήμερα, η οργή και η δυσαρέσκεια της πληττόμενης κοινωνικής πλειονότητας δυσκολεύονται να συγκροτηθούν με όρους ανατροπής. Αλλά και η αστική τάξη δυσκολεύεται, παρά την αυταρχική θωράκιση, να συνεχίσει να ηγεμονεύει και βρίσκεται με μειωμένη δυνατότητα για κοινωνικές συμμαχίες. Με αυτή την έννοια, η αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης και της αντιδραστικής καπιταλιστικής ανασυγκρότησης για να ξεπεράσει το κεφάλαιο την κρίση του είναι εντός συζήτησης. Υπό ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να παίξει ισχυρό ρόλο ή και να ηγεμονεύσει, δίνοντας τη δυνατότητα για είσοδο σε επαναστατικά γεγονότα.


Η συσπείρωση μιας ευρείας κοινωνικής και πολιτικής αντικαπιταλιστικής-επαναστατικής πρωτοπορίας, με καθοριστικό ρόλο των δυνάμεων της νέας κομμουνιστικής προοπτικής, αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο για τον κλονισμό της αστικής κυριαρχίας και ηγεμονίας και καθορίζει τα άμεσα καθήκοντά μας», αναφέρεται στις Θέσεις.


Η πρόταση προγραμματικής διακήρυξης και οι θέσεις επιχειρούν να απαντήσουν από κοινού στο «Τι να κάνουμε» της εποχής μας. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 29 Νοεμβρίου ως τις 1 Δεκεμβρίου 2013.
 

Μοιράσου το άρθρο!