Πολιτική

27/02/2016 - 18:27

Έκτακτη συνάντηση της Περιφερειάρχη για το προσφυγικό με το Συντονιστικό των Φορέων της Λέσβου

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου συγκάλεσε σήμερα εκτάκτως σύσκεψη με το Συντονιστικό Όργανο των 16 Επαγγελματικών και Επιστημονικών Φορέων της Λέσβου.

 
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Στρατής Μανωλακέλλης, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Απόστολος Βαλτάς, ο πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών  και αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Τατάκης, και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Παναγιώτης Παπαρίσβας.
 
Στη συνάντηση αξιολογήθηκε η κατάσταση που διαμορφώνεται στο νησί της Λέσβου μετά την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με το ρυθμό μετακίνησης των προσφύγων από τα νησιά προς την ηπειρωτική Ελλάδα. 
 
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης διαπιστώθηκε η απόλυτη ταύτιση απόψεων της Περιφέρειας και των Φορέων. Επισημάνθηκε η ανάγκη συνεχούς παρακολούθησης της εξέλιξης των πραγμάτων και εγρήγορσης. 
 
Συναποφασίστηκε η άμεση διεκδίκηση μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του προσφυγικού- μεταναστευτικού στην τοπική οικονομία και κοινωνία, ιδίως μετά τις τελευταίες εξελίξεις.
 
Εκφράζοντας την κοινή τους αγωνία, ζητούν την άμεση και απρόσκοπτη καταγραφή, ταυτοποίηση και αναχώρηση των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά.
 
Τέλος, αποφασίστηκε για το μεγάλο και κρίσιμο αυτό ζήτημα, να ζητηθεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Η Περιφερειάρχης ήδη απέστειλε σχετική επιστολή.

Μοιράσου το άρθρο!