Πολιτική

07/01/2020 - 07:08

Έκτακτη σύσκεψη σήμερα στην Περιφέρεια για το μεταναστευτικό - Ραγδαίες εξελίξεις

Σύσκεψη Περιφερειάρχη - Δημάρχων Βορείου Αιγαίου

Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί σήμερα ( Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020) το πρωί στις 11 στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Με αφορμή την αυριανή συνάντησή  του με υπουργούς της κυβέρνησης (και όχι βέβαια υπό την προεδρία του πρωθυπουργού όπως λανθασμένα έχουν αναφέρει τοπικά ΜΜΕ αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης  βρίσκεται στις ΗΠΑ), θα ζητήσει τις απόψεις όλων των δημάρχων της Περιφέρειας του.

Στην Περιφέρεια θα βρεθούν οι δύο δήμαρχοι της Λέσβου - Στρατής Κυτέλης και Ταξιάρχης Βέρρος -  οι δε υπόλοιποι θα επικοινωνήσουν μέσω Skype.

Ο Περιφερειάρχης έχοντας πληροφορίες ότι αύριο Τετάρτη θα δοθεί η τελική λύση στο αιωρούμενο εδώ και καιρό σχέδιο της ανακοίνωσης για την τοποθεσία της κλειστής Δομής  αλλά και αντιλαμβανόμενος ότι αυτό το θέμα θα πρέπει επιτέλους κλείσει, θέλει την άποψη και την βούληση όλων των δημάρχων.

Άλλωστε όλο αυτό το διάστημα έμεινε στην Λέσβο, είχε διαβουλεύσεις με αυτοδιοικητικά στελέχη αλλά και συζητήσεις με τους απλούς πολίτες οι οποίοι του εξέφραζαν την αγωνία τους για την όλη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους είκοσι χιλιάδες και πλέον μετανάστες/πρρόσφυγες που βρίσκονται στο νησί μας.

Ισως η σημερινή σύσκεψη να είναι η κρισιμότερη από την άποψη ότι δεν θα πρέπει μόνο να εκφραστεί η αγανάκτηση των τοπικών κοινωνιών αλλά να υπάρξουν και ουσιαστικές προτάσεις προς την κυβέρνηση.

Τέλος να αναφέρουμε ότι εδώ και μέρες το Lesvosnews.net είχε αναφέρει αποκλειστικά τις πληροφορίες για τη σύσκεψη στην Αθήνα και ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι καθοριστικής σημασίας 

Μοιράσου το άρθρο!