Πολιτική

05/02/2019 - 21:38

Έκτακτο - Εμπλοκή με τη διάσπαση του Δήμου

yle="text-align: justify;">Τους… συνταγματολόγους έχουν επιστρατεύσει οι επιτελείς του Υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να διερευνήσουν το πόσο ισχυρές είναι ενστάσεις που φέρεται να έχει διαμηνύσει η Νέα Δημοκρατία σχετικά με αντισυνταγματικότητα της επικείμενης διάσπασης των πέντε νησιωτικών δήμων.

 

Η υπόθεση του διαχωρισμού της Λέσβου σε δύο ή τρεις  δήμους (μεταξύ των πέντε επίμαχων νησιών) φαίνεται πως βρίσκεται στον αέρα, καθώς πληθαίνουν οι πιέσεις κυρίως από τη Ν.Δ. αλλά και από πολιτικούς παράγοντες του κυβερνώντος κόμματος, με τα νέα επιχειρήματα να κάνουν λόγο πως ο διαχωρισμός, με τον τρόπο που επιχειρείται να υλοποιηθεί, έχει κωλύματα συνταγματικότητας.


Τα επιχειρήματα εστιάζονται στις υπό διαμόρφωση διατάξεις του νομοσχεδίου που συνοδεύουν τη διάσπαση και έχουν να κάνουν με τη διάθεση του προσωπικού και τις οικονομικές υποχρεώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της Ν.Δ. έχουν διαμηνύσει στους επιτελείς του ΥΠΕΣ ότι στην περίπτωση που θα κατατεθεί το νομοσχέδιο, θα επιχειρήσουν να το μπλοκάρουν.


Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, ωστόσο, οι εξελίξεις της εβδομάδας αυτής θα είναι καθοριστικές.

Οι παραπάνω πληροφορίες είναι από την ιστοσελίδα της Κέρκυρας corfupress.com και έχουν προκαλέσει αναστάτωση  σε όλους τος Δήμους που περιμένουν τη διάσπαση.

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης κατά την ομιλία του σε πολιτική εκδήλωση υποστήριξε ότι η κατάθεση της νομοθετικής πρωτοβουλίας βρίσκεται πλέον στο τελικό της στάδιο, παρά τις προσπάθειες ορισμένων θεσμικών παραγόντων να «τορπιλίσουν» τη διαδικασία. «Ο πολιτικός χώρος που ανήκω έχει συγκεκριμένη πολιτική άποψη και δεν μπορεί πολιτικοί και θεσμικοί παράγοντες να έχουν μια διαφορετική στάση από αυτή που έχει ο χώρος, ειδικά όταν δεν έχουν μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία. Και συνεχίζουν να τορπιλίζουν αυτή την κατάσταση. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα βρουν γόνιμο έδαφος στο Υπουργείο στο να ακυρώσουν την προσπάθεια αυτή που βρίσκεται σε τελικό στάδιο. Και να είναι σίγουροι ότι όπως και αν είναι, θα αναγκαστώ να πω τα ονόματά τους όταν φτάσουμε στην κατάλληλη στιγμή καθώς ο τορπιλισμός αυτός μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα γιατί είμαστε σε φάση νομοθέτησης. Αυτοί οφείλουν να απολογηθούν στην κοινωνία», υπογράμμισε στην ομιλία του μεταξύ άλλων ο Κ. Παυλίδης.

Μοιράσου το άρθρο!